Πως αλλάζουμε το όνομα στο λογαριασμό του ρεύματος της ΔΕΗ 2024;

Πώς να κάνεις αλλαγή ονόματος ΔΕΗ – και ηλεκτρονικά!

Πως
Πως αλλάζουμε το όνομα στο λογαριασμό του ρεύματος

Υπάρχουν κάποιες φορές που μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε το όνομα στο λογαριασμό του ρεύματος της ΔΕΗ. Αυτό ισχύει και για όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Βέβαια η διαδικασία σε κάθε πάροχο είναι διαφορετική. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους όπως αναλύονται παρακάτω:

-Αν θέλουμε να μετακομίσουμε και να αλλάξουμε διεύθυνση μπορούμε να αιτηθούμε να αλλάξει το όνομα στην καινούργια διεύθυνση που θα πάμε. 

-Αν έχει αλλάξει ο ιδιοκτήτης στο ακίνητο λόγω ενοικίασης μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα στον ιδιοκτήτη του  ενοικιαστηρίου.

-Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου έχει απεβιώσει και ο λογαριασμός πρέπει να μετατεθεί σε νέο ιδιοκτήτη ή να καταργηθούν τελείως.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τις παραπάνω περιπτώσεις θα τα δούμε λεπτομέρειες από τα παρακάτω:

Καταρχήν ο τρόπος που μπορείτε να κάνετε εναλλαγή στο όνομα ενός λογαριασμού, είναι είτε ηλεκτρονικά από τη σελίδα του παρόχου, είτε από το τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών που θα το βρείτε και αυτό στο Internet.

Αν δεν έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα της εταιρείας μπορείτε να πάτε σε ένα παράρτημα της εταιρείας και να κάνετε την αλλαγή από εκεί.  Επίσης μπορεί και κάποιος τρίτος να κάνει την αλλαγή για εσάς με δική σας εξουσιοδότηση. 

Τα χαρτιά που χρειάζονται είναι:

-Ένας λογαριασμός ρεύματος της παροχής του ακινήτου ή τον αριθμό παροχής ακινήτου.

-Κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά σας όπως διαβατήριο, ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης.

-Καλό είναι να έχετε μαζί σας το εκκαθαριστικό της εφορίας ως αποδεικτικό του ΑΦΜ

-Αν υπάρχει ακόμα έγκυρο πιστοποιητικό ηλεκτροδότησης από ηλεκτρολόγο καλό να το πάρετε μαζί σας γιατί μπορεί να σας το ζητήσουν.

-Αν έχετε νοικιάσει την κατοικία θα σας ζητηθεί πιστοποιητικό έγγραφο από το Taxisnet  με το οποίο να αποδεικνύεται η  μίσθωση του ακινήτου.

-Η ληξιαρχική πράξη θα πρέπει να συνοδεύει τα χαρτιά για την αλλαγή του ονόματος, εφόσον το αίτημα αφορά κάποιον θανόντα.

-Σίγουρα θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποια εγγύηση, άν η  σύνδεση γίνεται σε καινούργια εγκατάσταση για πρώτη φορά. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε και το πιστοποιητικό εγκαταστάσεις του ηλεκτρολόγου.

-Το άτομο που έχει εξουσιοδότηθεί για την αλλαγή ονόματος της ΔΕΗ, θα χρειαστεί  την αστυνομική του ταυτότητα μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα.

Αν το ρεύμα στο συγκεκριμένο ακίνητο έχει διακοπεί για αρκετό καιρό η διαδικασία που ακολουθείται είναι ακριβώς ίδια.

Σε περίπτωση που θέλετε να ανατρέξετε σε άλλον πάροχο με την αλλαγή που θέλετε να κάνετε.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τις διάφορες σελίδες για τι σύγκριση παρόχων ρεύματος, προκειμένου να έχετε μία ιστορική εικόνα για τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε από όλους της εταιρείας ηλεκτρισμού.

Συνήθως η διαδικασία είναι ίδια, αλλά μπορεί να διαφέρει σε αρκετές περιπτώσεις.

Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από τη γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών της κάθε εταιρείας, προκειμένου να σας λύσουν οποιαδήποτε απορία έχετε για αλλαγή ονόματος ΔΕΗ, και την μετάβαση σε καινούργιο πάροχο. 

Εφόσον έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, να έχετε στο μυαλό σας ότι οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί αρκετά και αλλαγή γίνεται σχεδόν αυτόματα.

Μέσα από τα διάφορα εργαλεία που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες και με απλά βήματα θα οδηγηθείτε στην αλλαγή σε χρόνο μηδέν.