Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Χαλκίδα νέα: Μία κίνηση με πολλή αγάπη στην πόλη

Χαλκίδα νέα: Είναι μία κίνηση που δείχνει την αγάπη που υπάρχει στις πόλεις για τα αδέσποτα.

Η σκέψη πολλών ήταν πως θα ταϊστούν τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις. Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε πως λύθηκε το πρόβλημα με ένα μεταλλικό κουτί. Έτσι λοιπόν ο Δήμος, βρήκε την απάντηση για τον Κορονοϊό. Αυτά είναι τα ευχάριστα νέα στη Χαλκίδα.

Πρόσφατα έγινε η τοποθέτηση των σταθμών σίτισης για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Χαλκιδέων. Συγκεκριμένα, συνεργεία του Δήμου τοποθέτησαν ταΐστρες και ποτίστρες στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας και στην περιοχή Συκιές.

Διαβάστε ακόμη νέα για τον Κορονοϊός και Ελλάδα

Κορονοϊός στην Ελλάδα: «Βόμβα» από καθηγητή λοιμωξιολογίας για χιλιάδες κρούσματα σε λίγες μέρες

Δες τι έπαθε ένας Ευβοιώτης που δεν φοβήθηκε τον κορωνοϊό!

Κορονοϊός Ελλάδα: Τι θα γίνει το Πάσχα;

Η τοποθέτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και θα διατεθούν συνολικά 40 σταθμοί σίτισης σε διάφορα σημεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Δείτε την φωτογραφία.

Ξεκίνησε η τοποθέτηση σταθμών σίτισης για τα αδέσποτα στον Δήμο Χαλκιδέων
Χαλκίδα νέα: Ξεκίνησε η τοποθέτηση σταθμών σίτισης για τα αδέσποτα στον Δήμο Χαλκιδέων

Τι ισχύει για όσους φροντίζουν αδέσποτα

Όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr, όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ έχει έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρχει μέσω επίσης ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων.

Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. Διευκρίνισε επίσης ότι η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

Διαβάστε ακόμα