Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα 2022;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι;
Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι;

Σχολεία: Ο καιρός περνάει και έχουν μείνει μόλις λίγες μέρες για το τέλος του έτους και τα Χριστούγεννα που είναι γιορτή διακοπών.

Τα Χριστούγεννα 2022 γιορτάζονται την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σχολεία θα κλείσουν για Χριστούγεννα 2022, λίγες μέρες νωρίτερα.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2022-2023

Συγκεκριμένα, τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, δηλαδή δύο μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα μαθήματα θα σταματήσουν λίγες μέρες πριν τις 25 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Σάββατο.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, τα Χριστούγεννα θα γιορταστούν κανονικά, χωρίς lockdown και περιορισμούς στις μετακινήσεις. Τα ταξίδια επιτρέπονται, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, ενώ η εστίαση θα λειτουργεί χωρίς τα μέτρα που ίσχυαν στο παρελθόν και χωρίς ωράριο.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τα Χριστούγεννα;

Τα σχολεία θα κλείσουν για Χριστούγεννα 2022, λίγες μέρες πριν τις 25 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Σάββατο. Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι;

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αργίες στα σχολεία ορίζονται ως εξής:

-Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
-Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
-Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου.

Ποιοι μαθητές έχουν χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο;

Τα παιδιά που πάνε δημοτικό και είναι στις πόλεις δεν έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο. Ο περισσότερος θόρυβος λόγω της κυκλοφορίας οχημάτων στον δρόμο είναι αιτία για πιο αργή γνωστική ανάπτυξη, όπως δείχνει μία νέα ισπανική επιστημονική μελέτη.

Αντίθετα, τα επίπεδα θορύβου στο σπίτι δεν φαίνεται να επηρεάζουν εξίσου αρνητικά τις επιδόσεις των παιδιών, όσον αφορά τη μνήμη και την προσοχή.

Γενικότερα, τα υψηλότερα επίπεδα θορύβου σχετίζονταν με χειρότερες επιδόσεις των μαθητών στα γνωστικά τεστ, ιδίως αναφορικά με την ικανότητα προσοχής, σε σχέση με τους συμμαθητές τους που πήγαιναν σε πιο ήσυχα σχολεία.