Δείτε τα αποτελέσματα για προκήρυξη ΕΠΟΠ 2022

Οι χιλιάδες προσλήψεις ΕΠΟΠ στον στρατό έχουν σκοπό την ενίσχυση του ενώ βγήκαν και τα αποτελέσματα όπως θα δείτε και παρακάτω – Ποια η διαδικασία για να δείτε την βαθμολόγηση

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαγωνισμών πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στον Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό, στην Πολεμική Αεροπορία και στο Κοινό Νομικό Σώμα, ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση κατά ειδικότητα των υποψηφίων ΕΠΟΠ.

Σημειώνεται πως η σχετική προθεσμία έληγε 26 Απριλίου 2022 και θα γίνουν 1.639 προσλήψεις.

Τέσσερις νέες προκηρύξεις δημοσίευσε ο ΑΣΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, οι 1.639 προσλήψεις κατανέμονται ως εξής: 1.030 θέσεις στον Στρατό Ξηράς, 281 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία, 308 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και 20 θέσεις στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν προθεσμία έως την 24η Ιουνίου 2022 να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

1030 ΕΠΟΠ είτε άντρες ή γυναίκες θα προσληφθούν εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Θα πρέπει να έχουν την σωματική ικανότητα που καθορίζεται για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια. Θα πρέπει επίσης, να πετύχουν στις υγειονομικές, ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες όσοι διαθέτουν τα προσόντα και δεν έχουν τα κωλύματα που ορίζονται ανεξάρτητα αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές
τους υποχρεώσεις.

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι δεν μπορούν να καταταγούν όσοι τα προηγούμενα έτη εργάζονταν στον στρατό και είτε παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν.

Αποτελέσματα ΕΠΟΠ 2022
Αποτελέσματα ΕΠΟΠ 2022- Photo by Eduard Delputte on Unsplash

281 ΕΠΟΠ θα βρουν εργασία και στην πολεμική αεροπορία. Εφόσον περάσουν τις εξετάσεις, θα τοποθετηθούν αποκλειστικά σε μονάδες και υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

308 ΕΠΟΠ άνδρες και γυναίκες θα βρουν εργασία στο πολεμικό ναυτικό. Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν σε μία από τις δύο ειδικότητες που έχουν δηλώσει, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και περάσουν από τις προβλεπόμενες υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν τελικά και θα καταταγούν, θα τοποθετηθούν σε πολεμικά πλοία και μονάδες για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα
Για τον Στρατό Ξηράς (https://epop.army.gr/)
Για το Πολεμικό Ναυτικό (https://epop.hellenicnavy.gr/)
Για την Πολεμική Αεροπορία (https://epop.haf.gr/)
Για το Κοινό Νομικό Σώμα (https://epopnom.army.gr/)

Επίσης, γνωρίζεται στους υποψήφιους ΕΠΟΠ ότι επιτρέπεται να ασκήσουν προσφυγή κατά της βαθμολογίας μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) όπως παρακάτω:

Για τον Στρατό Ξηράς: [email protected], για το Πολεμικό Ναυτικό: [email protected], για την Πολεμική Αεροπορία: [email protected], για το Κοινό Νομικό Σώμα: [email protected]

Όσοι υποψήφιοι ασκήσουν προσφυγή απαιτείται να συμπληρώσουν στο ηλεκτρονικό μήνυμα της προσφυγής τους, εκτός από τις αντιρρήσεις τους, και τα παρακάτω στοιχεία: α. Ονοματεπώνυμο β. Πατρώνυμο γ. Αριθμό αίτησης υποψήφιου ΕΠΟΠ δ. Ειδικότητα υποψήφιου ΕΠΟΠ

Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις υγειονομικές-ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και τον τόπο παρουσίασης με νεότερη ανακοίνωση.