Δημόσια ΙΕΚ εγγραφές 2022-2023: Πότε ξεκινούν;

Δημόσια ΙΕΚ εγγραφές 2022-2023
Δημόσια ΙΕΚ εγγραφές 2022-2023

Ξεκινά σύντομα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τα δημόσια ΙΕΚ

Οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ θα αφορούν στην κάλυψη 914 θέσεων στα οκτώ δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού σε Ανάβυσσο Αττικής, Περαία Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ρόδο, Άργος, Γαλαξίδι και Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για τις ειδικότητες όπως στέλεχος μονάδων φιλοξενίας, τεχνικό μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρα (chef), τεχνικό αρτοποιό – ζαχαροπλαστικής, στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού.

Παράλληλα θα μπορούν να κάνουν εγγραφή σε δημόσια ΙΕΚ που θα έχουν δύο νέες πειραματικές ειδικότητες κατάρτισης στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης για στελέχη επιχειρήσεων φιλοξενίας, με εξειδίκευση στον τομέα διοίκησης δωματίων και για στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Μπορούν να κάνουν αίτ όσοι έχουν απολυτήριο γενικού, τεχνικού ή επαγγελματικού λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Δικαίωμα συμμετοχής διατηρούν και οι υποψήφιοι που συμπλήρωσαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα ΙΕΚ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.