Αυτό που κρύβεται πίσω από τα δόντια είναι μεγάλο μυστικό

Τα δόντια πρέπει να τα περιποιούμαστε γιατί αλλιώς…

Αν θες, λοιπόν, να έχεις γερά δόντια θα πρέπει να προσέξεις και τη διατροφή σου. Μια ετήσια επίσκεψη στον οδοντίατρο δεν φτάνει. Άλλωστε, τι να σου κάνει κι ο οδοντίατρος αν καταναλώνεις συνέχεια ζάχαρη;

Κάθε τρεις και λίγο πρέπει να τα βουρτσίζουμε. Συνήθως όταν τρώμε ένα γλυκό το κάνουμε αυτό. Υπάρχουν βέβαια κάποιες τροφές που δεν χρειάζεται να καθαρίζουμε τα δόντια μας όταν θα τις φάμε στην Εύβοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το θυμάστε; Όταν σχηματίστηκε στην Εύβοια πρόσωπο πάνω σε εκκλησία

Αυτό που είδε δίπλα της στο Αλιβέρι θα το θυμάται μια ζωή!

Το ναζιάρικο πουλί από την Εύβοια – Δείτε τι κάνει

Ποιες είναι;

Το σέλινο, τα μήλα, τα αχλάδια, τα καρότα, που ενεργοποιούν περισσότερο τους σιελογόνους αδένες και βοηθά στην απομάκρυνση των υπολοίπων των τροφών από τα δόντια.

Αυτή η έρευνα θα σε κάνει να τα πλένεις τουλάχιστον 10 φορές τη μέρα.

Το στόμα και ειδικότερα η κατάσταση των δοντιών αποτελούν καθρέφτη της υγείας. Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι έρευνες που συγκλίνουν στο ότι η ουλίτιδα, από την οποία πάσχει τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της γης, μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

Είναι από τα πράγματα που μας απασχολούν μέσα στη μέρα συνεχώς. Από την αναπνοή μας μέχρι και το αν έχουν κάτι πάνω τους και δεν το ξέρουμε. Τα δόντια μας τα φροντίζουμε συνεχώς καθώς με αυτά θα πάμε και κυρίως, θα δαγκώνουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας.

Εκτός αυτού βέβαια τα φροντίζουμε συνεχώς προκειμένου να τα διατηρούμε σε καλή κατάσταση, να μην έχουμε πόνους και γενικότερα να έχουμε μια καλή στοματική υγεία. Αν πλένεις τα δόντια σου πολλές φορές, μπράβου σου καλά κάνεις. Αν πάλι όχι σου έχουμε ένα σοβαρό λόγο για να χρησιμοποιείς την οδοντόβουρτσα άπειρες φορές μέσα στη μέρα.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που απλώς το κάνεις για να γλιτώσεις τα σφραγίσματα. Ο κύριος λόγος που πρέπει να τα πλένεις συχνά ωστόσο δεν είναι άλλος από το να γλυτώσεις το αλσχάιμερ, όπως διαβάζουμε στο ratpack.gr.

Προβλήματα στην καρδιά σου δείχνουν τα δόντια

Όσο περισσότερο προσέχετε το στόμα σας, τόσο προσέχετε και την καρδιά σας. Οι φλεγμονές στα ούλα και τα χαλαρά δόντια μπορεί να είναι συμπτώματα καρδιοπάθειας. Με παρόμοιο τρόπο, τα βακτήρια αυτά του στόματος μπορεί να μεταφερθούν στην καρδιά, προκαλώντας μια σειρά προβλημάτων.