Πότε μπαίνει το δώρο Πάσχα 2022 και πως γίνεται ο υπολογισμός του;

Ο υπολογισμός για το δώρο Πάσχα 2022 γίνεται με βάση την εργασία και τους μήνες που έχει εργαστεί ο δικαιούχος.

Το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των πράγματι καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Πριν τις γιορτές είναι η καλύτερη περίοδος για τους εργαζόμενους. Είναι η περίοδος που έρχεται το δώρο. Είτε Πάσχα είναι, είτε Χριστούγεννα, το δώρο θα πιστωθεί. Δείτε πότε θα πιστωθεί το δώρο Πάσχα 2022.

Τη Μεγάλη Τετάρτη μπαίνει το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, εκτός εάν ο εργοδότης επιθυμεί να το καταβάλει και νωρίτερα από την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το ίδιο είχε γίνει και το 2021 και θα γίνει και το 2022 εκτός απροόπτου. Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, ημερομίσθιο ή μισθός.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Πάσχα 2022 αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου κάθε χρόνου.

Εάν ένας υπάλληλος εργάζεται από 1 Γενάρη μέχρι και 30 Απριλίου, δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό. Σε άλλη περίπτωση ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει ένα μέρος του δώρου.

Αν αμείβεται με ημερομίσθιο θα πάρει 15 ημερομίσθια.

doro pascha 2022 oaed ypologismos
Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, ημερομίσθιο ή μισθός. Emil Kalibradov on Unsplash

Πότε θα πληρωθεί το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ; Είναι συνήθως η ερώτηση πολλών με απάντηση λίγο πολύ από τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, πάντα το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ πληρώνεται λίγο πριν την Μεγάλη Πέμπτη.

Οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, δικαιούνται δώρο Πάσχα. Ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας αλλά και του δώρου Πάσχα που πρόκειται να καταβληθεί πριν το Πάσχα ή και λίγες ημέρες νωρίτερα και φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα να λάβουν δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν μόνο οι επιδοτούμενοι άνεργοι.