Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2021: Πότε πληρώνει;

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ θα λάβουν και φέτος το δώρο Χριστουγέννων που τους αναλογεί.

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά είχε καταβληθεί πέρσι το Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ αλλά και η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας.

Πότε ακούγεται ότι θα πληρωθεί το δώρο Χριστουγέννων 2021;

Τα προηγούμενα χρόνια το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ είχε αρχίσει να καταβάλλεται από τις αρχές του Δεκεμβρίου. Η ίδια ημερομηνία είναι για όλα τα επιδόματα ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι άνεργοι με τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αναμένουν πότε θα λάβουν το δώρο Χριστουγέννων που τους αναλογεί.

Τα χρήματα που θα λάβουν οι άνεργοι και αποτελεί το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ υπολογίζεται αναλογικά από τους μήνες που παραμένουν γραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ καθώς και από το επίδομα τακτικής ανεργίας που λαμβάνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό της μηνιαίας τακτικής επιδότησης.

Τέλος για να πάρει κάποιος ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων, θα πρέπει να λαμβάνει συνεχόμενα το επίδομα ανεργίας από την 1η Μαΐου 2020 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ είχε αρχίσει να καταβάλλεται από τις αρχές του Δεκεμβρίου.