Κοινωνικός τουρισμός 2023: Ποια τα καταλύματα και τα αποτελέσματα;

κοινωνικοσ τουρισμοσ 2023, αποτελεσματα, ενσταση

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού 2023 καθώς και τα καταλύματα. Δείτε τα καταλύματα για το πρόγραμμα.

Έκλεισαν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2023 και αφού οι περισσότεροι έκαναν τις αιτήσεις τους, περίμεναν πως και πως για τα αποτελέσματα.

Για ποιους θα δώσει δωρεάν διακοπές; Επίσης θα σας υπενθυμίσουμε τα χαρακτηριστικά του προγράμματος τα προηγούμενα έτη που έδωσε δωρεάν διακοπές σε χιλιάδες οικογένειες καθώς και τι γίνεται με τα καταλύματα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις έχουν γίνει και ο κοινωνικός τουρισμός ήρθε και για το 2023.

Αίτηση κοινωνικού τουρισμού 2023: Ποιοι οι δικαιούχοι;

Αίτηση κοινωνικού τουρισμού 2023 μπορούσαν να κάνουν άνεργοι και εργαζόμενοι. Οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ με την αίτηση τους μπορούν να λάβουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Οι υπόλοιποι μπορούν να κάνουν αίτηση κοινωνικού τουρισμού μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Με βάση τα παραπάνω δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού 2023 είναι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, οι ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ και οι άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων για τον κοινωνικό τουρισμό 2023 δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, και έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι.

Βέβαια αν έχουν παιδιά προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν δεν έχουν σύζυγο έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πότε άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις;

Το 2021, ο κοινωνικός τουρισμός είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Μαΐου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, το οποίο έτρεξε κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2021 μέχρι 31 Ιουλίου 2022.

Το 2022, οι αιτήσεις των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ξεκίνησαν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου 2022. Οι αιτήσεις υποβάλλονταν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou.

Το 2023, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, για τον κοινωνικό τουρισμό άνοιξε την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 στις 10 το πρωί και σε μία εβδομάδα έληξε η προθεσμία και δεν δόθηκε παράταση.

Πως κάνετε αίτηση για τον κοινωνικό τουρισμό 2023;

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων υποβάλλονται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Η υποβολή των αιτήσεων από παρόχους ήταν δυνατή από 30.05.2023 έως 05.06.2023, ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ τους.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού 2023-2024

Στις 25 Ιουλίου 2022, αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα με τους oριστικούς πίνακες με τους δικαιούχους και τους παρόχους του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2022-23» στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Λίγο πριν το τέλος Ιουνίου 2023, στις 21.06.2023, βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το 2023.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα.

Αναρτήθηκαν την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούσαν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Επισημαίνεται ότι φέτος υποβλήθηκαν σχεδόν 850.000 αιτήσεις για περίπου 1,5 εκ. επιταγές, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στην παρένθεση μπορείτε να δείτε τα προσωρινά αποτελέμστα (https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos?tab=koinonikos-toyrismos-2023-2024&tab2=&tab3=)

Πως κάνετε ένσταση για τον κοινωνικό τουρισμό 2023;

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής είχαν το δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Ποια είναι τα καταλύματα κοινωνικού τουρισμού 2023;

Προς τα μέσα Ιουλίου 2023 αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τα καταλύματα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και αποκλειομένων για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Ιουλίου 2023 μέχρι τις 31 Ιουνίου 2024. Κριτήρια μοριοδότησης αποτελούν το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα όπου θα τηρηθούν τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.

Ευνοϊκότερα με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ ήταν τα κριτήρια για τους μακροχρόνια άνεργους.

Για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, μπορούσαν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούσαν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Η πλατφόρμα για ένταξη στο Μητρώο Παρόχων άνοιξε ξανά τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και ώρα 15:00.

Οι πάροχοι μπορούσαν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou

Κοινωνικός τουρισμός 2023: Ποια η διαδικασία με τα καταλύματα;

Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού – Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα ενεργοποιείται με το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του Δικαιούχου και του Παρόχου, και
με την καταχώριση των ημερομηνιών άφιξης και αναχώρησης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Δ.ΥΠ.Α. και την ηλεκτρονική επισύναψη της σύμβασης.

Οι δικαιούχοι, επιλέγουν κατάλυμα από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ για τις κρατήσεις δωματίων με τον κωδικό της επιταγής.

Με την άφιξη των δικαιούχων στο κατάλυμα ελέγχονται από τον πάροχο τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας τους και στη συνέχεια υπογράφεται μεταξύ τους ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι σε περίπτωση που μένετε στην Αθήνα, δεν μπορείτε να επιλέξετε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Αττική.

ΔΥΠΑ Κοινωνικός τουρισμός καταλύματα 2023

Σε αυτή την ενότητα θα δείτε τα καταλύματα για τον κοινωνικό τουρισμό 2023. Πρώτα από όλα θα πληκτρολογήσετε την διπλανή διεύθυνση που είναι στην παρένθεση. (https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos?tab=koinonikos-toyrismos-2023-2024&tab2=mitrwo-parokhon&tab3=)

Στην συνέχεια θα σας ανοίξει το δελτίο τύπου όπου στο κάτω μέρος υπάρχει το λινκ με το μητρώο παρόχων.

Θα μπείτε στον σύνδεσμο και θα σας κατεβάσει ένα αρχείο όπου εκεί αναγράφονται οι πάροχοι με τα τηλέφωνα τους.