E eggrafes 2023 – 2024: Πότε ανοίγουν και πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

e eggrafes 2023, αποτελεσματα

Η λειτουργία για τις e eggrafes για τα λύκεια είναι εκτός λειτουργίας για όσους ήθελαν να κάνουν την αίτηση τους.

Βέβαια πολλοί γονείς ρωτούν για το πότε θα εκδοθούν τα αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, γίνεται η αξιοποίηση των “δεδομένων” από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αφού γίνει η παραπάνω ενέργεια, στην συνέχεια έρχονται τα αποτελέσματα στα email που έχουν δηλώσει γονείς ή ενήλικοι μαθητές.

Στην πλατφόρμα, αναγράφεται το σχολείο όπου θα παρακολουθήσει το παιδί καθώς και όποια άλλα δικαιολογητικά χρειάζονται.

Ηλεκτρονικά έπρεπε και φέτος οι γονείς να κάνουν τις εγγραφές, ανανεώσεις εγγραφών και τις μετεγγραφές των μαθητών σε όλες τις τάξεις των δημόσιων Λυκείων και των ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2023-24.

Πως κάνουμε εγγραφή μαθητή στο λύκειο;

Δείτε πως κάνετε αίτηση για εγγραφές στο Λύκειο και πως θα δείτε αν ολοκληρώθηκε. Όλα αυτά θα γίνουν μέσω το e eggrafes.

Μπορεί να γίνει η υποβολή νέων αιτήσεων, η τροποποίηση αλλά και η διαγραφή τους στην πλατφόρμα του gov για τις εγγραφές στο Λύκειο.

Αν είστε γονιός μαθητή ή μαθήτριας και θέλετε να κάνετε εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή σε Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο και δεν έχετε ήδη υποβάλει αίτηση κατά τις προηγούμενες περιόδους λειτουργίας της εφαρμογής «e-εγγραφές», μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το σχολικό έτος, ανεξάρτητα από το σχολείο τελευταίας φοίτησης.

Αίτηση για εγγραφές στα Λύκεια γίνεται για όσους φοιτούν στην Γ Γυμνασίου και θα φοιτήσουν στην Α Λυκείου.

Στην πλατφόρμα e-eggrafes.minedu.gov.gr, μπορούν να κάνουν ανανέωση όσοι μαθητές Λυκείου περάσουν στην επόμενη τάξη ή αλλάξουν σχολείο. Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TaxisΝet.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα e-eggrafes.minedu.gov.gr

Η ηλεκτρονική εφαρμογή e-εγγραφές είναι κλειστή.

Πρόκειται για την πρώτη φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2023-2024.

Οι e eggrafes ήταν ανοιχτές έως και την Παρασκευή 07-07-2023 και ώρα 23:59.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα ήταν δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, η τροποποίηση ή και η διαγραφή τους, καθώς επίσης και η αποθήκευση ή και εκτύπωση τους.

Η πλατφόρμα e-eggrafes.minedu.gov.gr ανοίγει κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου για τα σχολεία.

Για την ημερομηνία ενεργοποίησης της εφαρμογής για την υποβολή νέων ηλεκτρονικών αιτήσεων υπάρχει σχετική ενημέρωση στην e-eggrafes.minedu.gov.gr.

Πέρσι, άνοιξε στα μέσα του καλοκαιριού και ξανά τέθηκε σε λειτουργία από 1η Σεπτεμβρίου έως τις 06 Σεπτεμβρίου 2022.

Φέτος άνοιξαν οι e-eggrafes την ίδια περίοδο.

Για εγγραφές στο Λύκειο κάνετε κλικ σε αυτή την πλατφόρμα και η διαδικασία είναι εύκολη για όλους τους γονείς.

Πως κάνετε εγγραφή στο e eggrafes;

Θα πρέπει να ξέρετε την ακριβή ημερομηνία γέννησης του μαθητή η οποία είναι αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

Απαραίτητος είναι και ο αριθμός μητρώου μαθητή ο οποίος αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο και μπορείτε να τον βρείτε και στην ενημέρωση προόδου.

Τα αποτελέσματα κατανομής των μαθητών εμφανίζονται μέσω της επιλογής «Οι αιτήσεις μου» (κουμπί επάνω δεξιά μετά την είσοδο μέσω TAXIS) και θα είναι ορατά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε περίπτωση που δεν βρέθηκε μαθητής στο πληροφοριακό σύστημα του σχολείου (myschool) με τα στοιχεία που δώσατε, προσπαθήστε ξανά, αφού πρώτα ελέγξετε τον αριθμό μητρώου, το σχολείο τελευταίας φοίτησης, και την ημερομηνία γέννησης.

Πότε θα ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα της αίτησης στο e-eggrafes;

Θα ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα της αίτησης εγγραφής σας σε ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ. μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής από την εφαρμογή ή τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πως θα επικοινωνήσετε με τις e eggrafes;

Η ομάδα υποστήριξης (helpdesk) είναι στη διάθεσή σας τηλεφωνικά από Δευτέρα έως και Παρασκευή 08.00-16.00.
Μέσω email, μπορείτε να στείλετε το ερώτημα σας. Οι απαντήσεις δίδονται συνήθως από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Για παράδειγμα, αν θα στείλετε email το Σάββατο, θα πάρετε απάντηση τις εργάσιμες μέρες.