eeggrafes: Πότε ξεκινά η αίτηση;

Πότε ανοίγει το e eggrafes ρωτούν πολλοί γονείς- Ποια τα βήματα

Στις αρχές του Μάη δεν ήταν έτοιμο το eeggrafes, αλλά αυτή την στιγμή αναμένεται να ξεκινήσει. Πέρυσι οι εγγραφές είχαν γίνει μεταξύ 18/6 και 3/7/2021. Αναμένεται τις επόμενες μέρες, να ανάψει το πράσινο φως για να κάνουν την αίτηση οι γονείς.

Οι γονείς που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2021-2022, υποβάλλουν ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής για τα ΕΠΑ.Λ., μέσω της εφαρμογής eεγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Θα μπουν στο eeggrafes του υπουργείου και θα συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενώ για την είσοδο στην εφαρμογή eεγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί του TaxisNet.

Το Όνομα, το Επώνυμο και το Πατρώνυμο, Μητρώνυμο του χρήστη είναι προσυμπληρωμένα. Θα πρέπει να συμπληρώσετε τον αριθμό των παιδιών των οποίων είστε κηδεμόνας και έχουν δικαίωμα να εγγραφούν σε ΕΠΑ.Λ., Π.ΕΠΑ.Λ. ή ΓΕ.Λ..

Ένας χρήστης έχει δικαίωμα να συμπληρώσει από τον αριθμό 0 (το οποίο σημαίνει ότι θέλει να υποβάλει αίτηση μόνο για τον εαυτό του) έως τον αριθμό 4, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να υποβάλει αίτηση για τον εαυτό του και για άλλους 4 μαθητές, που βρίσκονται στην επιμέλειά του και έχουν δικαίωμα να εγγραφούν σε ΕΠΑ.Λ., Π.ΕΠΑ.Λ. ή ΓΕ.Λ.. Ο αριθμός παιδιών που βρίσκονται στην επιμέλειά του μπορεί να αλλάζει (από 0 έως 4) κάθε φορά που κάνει σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές.

Δείτε πως θα κάνετε εγγραφή σε Λύκειο και ΕΠΑΛ
Δείτε πως θα κάνετε εγγραφή σε Λύκειο και ΕΠΑΛ (φωτογραφία αρχείου: unsplash)

Προβλήματα κατά την εγγραφή

Αν δεν βρέθηκε μαθητής στο Πληροφοριακό Σύστημα του Σχολείου (myschool) με τα στοιχεία που δώσατε, προσπαθήστε ξανά, αφού πρώτα ελέγξετε τον Αριθμό Μητρώου, το σχολείο και την ημερομηνία γέννησης. Αν συνεχίζει το πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον διευθυντή του σχολείου που φοιτούσε το παιδί σας.

Αν δεν έχει δηλωθεί κηδεμόνας στο πληροφοριακό σύστημα του σχολείου, θα πρέπει πάλι να επικοινωνήσετε με το σχολείο όπου φοιτά τώρα το παιδί για να επιβεβαιώσετε ότι το ονοματεπώνυμο του κηδεμόνα έχει καταχωριστεί.

Θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής της αίτησης θα πρέπει να γίνει είσοδος με τους κωδικούς TAXISnet εκείνου του προσώπου το οποίο έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο που φοιτά ο μαθητής το τρέχον σχολικό έτος.

Μπορείτε σε οποιαδήποτε στιγμή να μπείτε στην εφαρμογή και να κάνετε τροποποίηση του αριθμού των παιδιών που θέλετε να εγγράψετε σε ΓΕΛ/ΕΠΑΛ, στην πρώτη οθόνη εμφάνισης των στοιχείων του αιτούντα μετά την ταυτοποίησή του από το taxis. Έχετε δικαίωμα να δηλώστε έως και τέσσερα παιδιά.

Τέλος, σε περίπτωση που έχετε παραπάνω από 4 παιδιά, που επιθυμείτε να εγγράψετε στο Λύκειο, θα στείλετε μία υπεύθυνη δήλωση στο [email protected] για εγγραφές που αφορούν ΓΕ.Λ. ή στο [email protected] για εγγραφές που αφορούν ΕΠΑ.Λ.. Στην υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται το ΑΦΜ του χρήστη που θέλει την αλλαγή.