ΕΦΚΑ αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε πληρώνονται;

Πολλές ερωτήσεις υπάρχουν όσον αφορά τα αναδρομικά συνταξιούχων.

Πολλοί ρωτούν αν υπάρχει απόφαση για αναδρομικά συνταξιούχων με πάνω από 30 χρόνια. Επίσης ρωτούν αν υπάρχει απόφαση ΣΤΕ για αναδρομικά σήμερα.

Λεφτά θα πάρουν μέχρι τέλος του έτους χιλιάδες συνταξιούχοι, προκειμένου να πληρωθούν αναδρομικά συντάξεων που τους οφείλονται.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει «φρένο» στις διεκδικήσεις 500.000 συνταξιούχων του Δημοσίου, αποφασίζοντας πως δεν δικαιούνται επιστροφή των δώρων και επιδομάτων αδείας. Την ίδια ώρα για τους υπόλοιπους συνταξιούχους των λοιπών ταμείων αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ.

Περίπου 215.000 παλιοί συνταξιούχοι θα περιμένουν έως το τέλος του έτους ώστε να μπορέσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να καταφέρουν να ξεδιαλύνουν το τοπίο και με αυτές τις συντάξεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται δύσκολες περιπτώσεις.

Τέλος με την καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου, καταβλήθηκαν σταδιακά (σε πέντε δόσεις) και οι αυξήσεις στους παλιούς συνταξιούχους (με πάνω από 30 συντάξιμα έτη). Αυξήσεις που πάντως δε θα υπερβαίνουν τα 50 ευρώ, καθώς οι περισσότεροι παλαιοί συνταξιούχοι διατηρούν προσωπική διαφορά.