Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΦΚΑ εισφορές 2020: Πότε θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια;

Από τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου του 2020 θα αναρτηθούν στον e-ΕΦΚΑ τα νέα ειδοποιητήρια με τις εισφορές του Ιανουαρίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολουμένους και τους αγρότες που είναι ασφαλισμένοι στον Φορέα.

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε πρόσφατα η διαδικασία ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ και όσοι δεν έκαναν καμία επιλογή κατατάσσονται υποχρεωτικά στην πρώτη κατηγορία με ελάχιστη εισφορά 210 ευρώ για τους επαγγελματίες και επιστήμονες και 119 ευρώ για τους αγρότες.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως την Παρασκευή, 13 Μαρτίου επέλεξαν ασφαλιστική κατηγορία 358.659 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι και 63.812 νέοι ασφαλισμένοι (κάτω της 5ετιας). Από τους 358.659 ασφαλισμένους περισσότεροι από 1 στους 4 (ποσοστό 25%) επέλεξαν μεγαλύτερη κατηγορία από την υποχρεωτική, δηλαδή από την 2η έως την 6η ασφαλιστική κατηγορία στοχεύοντας σε μεγαλύτερη σύνταξη. Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι οι νέες εισφορές θα καθορίσουν το ποσό της σύνταξης.

Διαβάστε ακόμα