Επίδομα
Επίδομα

Επίδομα ασθένειας 2024: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

Επίδομα ασθένειας: Ποια η διαδικασία για να γίνει η αίτηση και να ξεκινήσει η πληρωμή το 2024

Επίδομα ασθένειας 2024: Πως γίνεται η πληρωμή;

Με αίτηση από τον υπολογιστή σας θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ασθένειας από τον ΕΦΚΑ οι εργαζόμενοι.

Υπάρχει η ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ για την χορήγηση του επιδόματος ασθένειας. (Διαβάστε όλες τις ειδήσεις του newse με την υπογραφή του Γιώργου Κουτσελίνη, για το επίδομα ασθένειας)

Σημειώνεται ότι μέσω της υπηρεσία αυτής δίνεται δυνατότητα τόσο στον ασφαλισμένο για υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης όσο και στον εργοδότη για χορήγηση βεβαίωσης εργοδότη του επιδόματος ασθένειας. Μπορείτε να κάνετε και αίτηση για επίδομα ασθένειας εάν έχετε την covid ή ένα ιό που δεν σας επιτρέπει να πάτε στην εργασία σας.

Πως κάνουμε αίτηση για το επίδομα ασθένειας;

Για να εισέλθει ο ασφαλισμένος χρήστης στην πλατφόρμα για το επίδομα ασθένειας θα πρέπει να μεταβεί στον σύνδεσμο https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/epidoma.

Ανακατευθύνεται αυτόματα στην ιστοσελίδα του gov.gr για να προχωρήσει σε πιστοποίηση μέσω του λογαριασμού TAXISnet που διαθέτει, προκειμένου να μπορέσει να υποβάλλει αίτηση χορήγησης επιδόματος ασθένειας.

Στη συνέχεια, συμπληρώνει τους προσωπικούς του κωδικούς TaxisNet για να
γίνει η πιστοποίηση και επιλέγει «Σύνδεση» για να μπει στην πλατφόρμα του επιδόματος ασθένειας.

Θα εμφανιστούν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και από την πλατφόρμα θα κάνετε την αίτηση επιδόματος ασθενείας, γρήγορα και απλά.

Επίδομα ασθένειας ΕΦΚΑ: Πότε γίνεται η πληρωμή; Δεν υπάρχει κάποια στάνταρ ημερομηνία για την πληρωμή του επιδόματος ασθένειας.

Μπορεί να γίνει μέσα στον μήνα αλλά και αργότερα.