Εποχικό επίδομα 2021: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Το εποχικό επίδομα είναι ένα βοήθημα που δίνεται κάθε χρόνο και αφορά χιλιάδες δικαιούχους.

Παρακάτω θα δείτε ποια είναι τα επαγγέλματα που λαμβάνουν κάθε χρόνο το επίδομα αυτό. Αν δεν σας καλύψει το παρακάτω ρεπορτάζ, μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, στην επίσημη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Λίγες ημέρες έμειναν για τις αιτήσεις για το εποχικό επίδομα 2021.

Οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα 2021 γίνονται και στα ΚΕΠ. Το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους γίνεται κάθε χρόνο. Για όσους ξέρουν από υπολογιστές μπορούν να κάνουν online αίτηση μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed.

Δεν χρειάζεται να πάνε οι ενδιαφερόμενοι στον ΟΑΕΔ αφού μπορούν να κάνουν την όλη διαδικασία χωρίς να φύγουν από το σπίτι τους.

Η πληρωμή του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 508,20 ευρώ έως 1.016,40 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έτους 2021 ανά επάγγελμα (oaed.gr)

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης, μέχρι και 10/9/2021, που κατά το προηγούμενο έτος ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα.

Ωστόσο υπάρχει και ο κόφτης μιας και το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) θα πρέπει να είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 ευρώ.