Πότε θα πληρωθεί το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022;

Το επίδομα των 200 ευρώ θα έρθει να βοηθήσει αρκετές οικογένειες μιας και θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με αναπηρία, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχους επιδόματος παιδιού.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Η τροπολογία προβλέπει και επίδομα Πάσχα 2022 στους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή κατά τον μήνα Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19. Το εν λόγω επίδομα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους.

Η έκτακτο επίδομα Πάσχα θα είναι ένα επίδομα και θα δώσει ανάσα σε ευάλωτα νοικοκυριά, που πλήττονται από τις ανατιμήσεις.

Η κατάσταση στην οικονομία με το ράλι τιμών, οδηγεί πολλά νοικοκυριά στην απόγνωση ενώ πολλοί ρωτούν πως θα γίνει αίτηση για το έκτακτο επίδομα Πάσχα.

Θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις. Τα χρήματα θα μπουν αυτόματα χωρίς να γίνει κάποια αίτηση για το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022.

Θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις.
Θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις. Τα χρήματα θα μπουν αυτόματα χωρίς να γίνει κάποια αίτηση για το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος Πάσχα, αναμένεται να είναι όσοι λαμβάνουν ΚΕΑ, έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και τα άτομα με αναπηρία. Νέοι δικαιούχοι για το έκτακτο επίδομα Πάσχα ακούγεται ότι θα είναι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ

Σύμφωνα με την τροπολογία το επίδομα των 200 ευρώ ενόψει του Πάσχα θα καταβληθεί το αργότερο μέχρι τις 21 Απριλίου.

Τα δικαιολογητικά για να πάρουν το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022 είναι το ετήσιο εισόδημα 2020, βάσει φορολογικών δηλώσεων 2021 και η περιουσία βάσει παλαιών αντικειμενικών αξιών.