Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022: Πως θα γίνει η αίτηση;

Ποιοι θα πάρουν έκτακτο επίδομα Πάσχα, διπλό ΚΕΑ και μεγαλύτερο επίδομα παιδιού.

Αυτοί που θα πάρουν χρήματα από το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022 θα είναι οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Δεν χρειάζεται να γίνει καμμία αίτηση για το επίδομα Πάσχα 2022. Ήδη οι ευάλωτες οικογένειες παίρνουν χρήματα από το ΚΕΑ, το επίδομα παιδιού και έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι άλλο.

Ο σχεδιασμός για το επίδομα ακρίβειας είναι να δοθεί μια οικονομική βοήθεια σε μία σειρά από ευάλωτες ομάδες που βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξήσεις σε καύσιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης.

Η πληρωμή θα γίνει κοντά στο Πάσχα και πιο συγκεκριμένα μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη. Για το πως θα γίνει η αίτηση για το έκτακτο επίδομα, τα πράγματα είναι απλά. Δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος θα είναι οι οικογένειες που πράγματι διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους. Με λίγα λόγια αυτοί που έχουν γενικά χαμηλό εισόδημα.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η καταβολή του επιδόματος θα είναι εφάπαξ ή θα επαναληφθεί.

έκτακτο επίδομα
Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022: Πως θα γίνει η αίτηση;(Visual Stories || Micheile on Unsplash)

Ανακεφαλαιώνοντας, αναμένεται να ενταχθούν χαμηλοσυνταξιούχοι, έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες, δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα.

Όσον αφορά τους έγγαμους με παιδιά, έχει να κάνει με χαμηλόμισθους που λαμβάνουν οικογενειακό επίδομα.

Κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι το ετήσιο εισόδημα του 2020 (φορολογικές δηλώσεις 2021), αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία (παλαιές αντικειμενικές αξίες).

Τα εισοδηματικά κριτήρια χαμηλοσυνταξιούχων είναι τα ακόλουθα. Οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 7.200 ευρώ και οι έγγαμοι μέχρι 14.400 ευρώ. Η αξία της περιουσίας θα πρέπει να είναι μέχρι 200.000 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια οικογενειών με παιδιά έχουν να κάνουν με το εισόδημα στις φορολογικές δηλώσεις 2021. Οικογένεια με ένα παιδί θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 10.500 ευρώ, με 2 παιδιά 12.000 ευρώ, 3 παιδιά 13.500 ευρώ.