Έκτακτο κοινωνικό μέρισμα 2021: Πως θα γίνει η αίτηση;

Το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα επιστρέφει για το έτος 2021.

Μπορεί να μην δόθηκε πέρσι αλλά φέτος η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια αλλά και προϋποθέσεις. Όλα θα γίνουν αυτόματα και χωρίς να χρειαστεί η αίτηση.

Ποια είναι τα σενάρια για το χριστουγεννιάτικο μποναμά σε χαμηλοσυνταξιούχους; Σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε χιλιάδες νοικοκυριά ενώ εξετάζεται μποναμάς και σε συνταξιούχους.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Τον μήνα Δεκέμβριο, οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα που θα είναι διαφορετικό από το κοινωνικό μέρισμα 2020.

Το κοινωνικό μέρισμα 2021 φέτος θα είναι η διπλή καταβολή του χρηματικού βοηθήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) που δικαιούνται τα ευάλωτα νοικοκυριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σημαία
Σημαία

Δεν χρειάζεται να γίνει δήλωση στο taxisnet. Διπλό βοήθημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι στο τέλος του χρόνου. Το κόστος του εν λόγω μέτρου είναι 64 εκατ. ευρώ και θα βοηθήσει σημαντικά νοικοκυριά που είναι στο φάσμα της ακραίας φτώχειας.

Ακούγεται ότι κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους συνταξιούχους που δεν πήραν αναδρομικά καθώς και στους υγειονομικούς.

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους υγειονομικούς μέσα στο Δεκέμβριο. Τέλος οι συνταξιούχοι θα λάβουν αυτό το έκτακτο βοήθημα.

Θα πρέπει να μην έχουν πάρει αναδρομικά στο τέλος του 2020 και τις αρχές του 2021.