Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Από πότε ισχύει

Τώρα με τα νέα μέτρα, πολλοί ρωτούν πότε βγαίνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για να αποκτήσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χοντρικά θα πρέπει να έχετε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και στην συνέχεια να περιμένετε 14 μέρες.

Τι είναι η βεβαίωση εμβολιασμού ή πιστοποιητικό; Τι βγάζω την επόμενη ημέρα μετά τον εμβολιασμό και τι ισχύει για 14 ημέρες μετά την δεύτερη δόση;

Πώς γίνεται να έχω πιστοποιητικό μετά τη δεύτερη δόση αλλά να πρέπει να κάνω rapid test για να πάω στην δουλειά καθώς δεν έχουν περάσει 14 ημέρες;

Αν έχεις κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά δεν έχουν περάσει 14 ημέρες τότε θα πρέπει να κάνεις rapid ή PCR τεστ.

Το ότι έχεις εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση εμβολιασμού μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό δεν σημαίνει πως μπορείς να πας στην δουλειά χωρίς rapid test αν δεν έχουν περάσει 14 ημέρες. Πάνω στο χαρτί αναγράφεται μάλιστα πότε έγινε η δεύτερη δόση σου.

Νέα μέτρα έρχονται σε λίγες ημέρες με απαγορευτικό στους ανεμβολίαστους.

Σχεδόν παντού θα χρειάζεται rapid test από το Σάββατο. Από τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα λιανικής.

Δύο rapid test θα είναι υποχρεωτικά σε όλους τους ανεμβολίαστους για την προσέλευση στη δουλειά.

Η πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, στους μεικτούς χώρους, στα εμπορικά καταστήματα και σε άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες θα γίνεται υποχρεωτικά με rapid test ή μοριακό.

Με λίγα λόγια θα επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους σε φαρμακεία, εκκλησίες και σούπερ μάρκετ.

Τέλος, διπλασιάζονται οι ποινές για τα καταστήματα, καθώς το πρόστιμο θα ξεκινά από 5.000 ευρώ και 10 μέρες αναστολή λειτουργίας, ενώ θα αναρτάται λίστα με καταστήματα που έχουν παραβιάσει τα μέτρα.