ΕΝΦΙΑ 2021: Πότε βγαίνει, πότε πληρώνεται και πως κάνουμε εκτύπωση;

Δείτε πότε πληρώνεται ο ΕΝΦΙΑ 2021.

Στις οικογένειες, που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή έχουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστό 80% και άνω, χορηγείται πλήρης (100%) απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους θα πρέπει να μην υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Σε ποια ειδοποιητήρια θα υπάρξει μείωση στην εισφορά; Τον Σεπτέμβριο του 2021 θα βγουν τα ραβασάκια σε περίπου εφτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο φόρος θα υπολογιστεί με τις παλιές αντικειμενικές αξίες και θα ληφθούν υπόψη οι ίδιοι συντελεστές και οι ίδιες εκπτώσεις.

Υπενθυμίζεται πως και για το έτος 2021 θα χορηγηθεί έκπτωση 10%-30% στον κύριο και συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ φυσικών προσώπων που προκύπτει από την εφαρμογή των προβλεπόμενων κλιμάκων και συντελεστών.

Η μείωση είναι κλιμακούμενη, σε ποσοστά αντιστρόφως ανάλογα με τη συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας.

Με 6 μηνιαίες δόσεις θα μπορεί να πληρωθεί. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου.