Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2022: Ποια διαδικασία ακολουθείται;

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις πανελλήνιες, ξεκίνησαν οι εγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δείτε τι πρέπει να κάνουν οι πρωτοετείς φοιτητές ώστε να εγγραφούν στα πανεπιστήμια και όλα θα γίνουν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στα πανεπιστήμια για το έτος 2022-2023 θα σταλεί ενημέρωση μέσω SMS και email στα στοιχεία που δηλώσατε στην εφαρμογή του υπουργείου παιδείας.

Το μήνυμα θα περιλαμβάνει τον αριθμό μητρώου και τη σελίδα στην οποία θα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Ο αριθμός εγγραφής που θα σας ζητηθεί είναι τα τελευταία 5 ψηφία του Αριθμού Μητρώου σας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 2022
εγγραφές στα πανεπιστήμια 2022

Η αποστολή των SMS ή των emails αναμένεται να γίνει το αργότερο εντός της επόμενης εβδομάδας και αφού πρώτα αποσταλούν τα στοιχεία των εγγεγραμμένων φοιτητών από το υπουργείο παιδείας στο κάθε πανεπιστήμιο.

Όταν λάβετε την ενημέρωση θα πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα κάθε πανεπιστημίου και να υποβάλλετε αίτηση νέου λογαριασμού ως προπτυχιακός φοιτητής.

Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσετε ηλεκτρονικό λογαριασμό σε κάθε πανεπιστήμιο.

Σχετικά με τα έγγραφα/δικαιολογητικά που μπορεί να χρειάζεται η γραμματεία του κάθε τμήματος σας ή της σχολής σας μπορείτε να ενημερώνεστε από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες των Τμημάτων ή σχολών.