Έντυπο συναίνεσης για το επίδομα στέγασης 2024: Πως το βρίσκω

Που βρίσκω το έντυπο συναίνεσης για επίδομα στέγασης 2024

Που βρίσκω το έντυπο συναίνεσης για επίδομα στέγασης 2024
Έντυπο συναίνεσης για επίδομα στέγασης 2024

Που μπορείτε να βρείτε το έντυπο συναίνεσης για το επίδομα στέγασης και γιατί είναι σημαντικό σε όσους κάνουν την αίτηση;

Το Επίδομα Στέγασης είναι μία επιδότηση ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους.

Το ποσό του επιδόματος είναι για τον δικαιούχο 70 ευρώ το μήνα και για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, υπάρχει μια προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.

Αν δεν γίνει η αίτηση ηλεκτρονικά, ο δικαιούχος, αυτοπροσώπως προσκομίζει στον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Δήμου όπου μένει, υπογεγραμμένο το έντυπο συναίνεσης.

Θα πρέπει επιπροσθέτως να είναι θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

Που βρίσκω το έντυπο συναίνεσης;

Το έντυπο συναίνεσης βρίσκεται αναρτημένο στον διαδικτυακό ιστότοπο του προγράμματος. Θα το βρείτε αντιγράφοντας την διαδικτυακή διεύθυνση που είναι στην παρένθεση. (https://www.epidomastegasis.gr/pub/Content/Documents/common/HBConsentForm2021.pdf)

Ο δικαιούχος του επιδόματος στέγασης, υπογράφει την εκτυπωμένη αίτηση πριν την οριστική της υποβολή και φυλάσσεται στο φυσικό αρχείο από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο.

Με την υπογραφή του στο έντυπο συναίνεσης δηλώνει ότι επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της αίτησης.

Σε περίπτωση που δεν προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων και του αποτελέσματος των διασταυρώσεων η αίτηση για το επίδομα στέγασης, μπορεί πλέον να υποβληθεί οριστικά.

Από ποιους υπογράφεται το έντυπο συναίνεσης;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το έντυπο συναίνεσης πρέπει να υπογραφεί και από το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, όταν η αίτηση υποβάλλεται σε Δήμο ή Κέντρο Κοινότητας.

Πολλοί δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης ρωτούν τι πρέπει να κάνουν με το έντυπο συναίνεσης όταν υπάρχει στην οικογένεια φοιτητής που βρίσκεται χιλιόμετρα μακρυά.

Ακόμα και χιλιόμετρα να είναι μακριά πρέπει να υπάρξει το γνήσιο της υπογραφής στο έντυπο συναίνεσης.

Με λίγα λόγια, το έντυπο συναίνεσης θα πρέπει να υπογραφεί και να θεωρηθεί το γνήσιο της υπογραφής για όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού που υποβάλλουν αίτηση.