ΕΠΑΣ προκήρυξη ΟΑΕΔ: Μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις;

Εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει η προκήρυξη για ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και δεν θα είναι για πολύ

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού είναι για 51 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και επτά Πειραματικές ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ).

Πολλοί ρωτούν γιατί ονομάζεται ΔΥΠΑ. Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά», έφερε σαρωτικές αλλαγές στον ΟΑΕΔ και τον μετονόμασε μεταξύ άλλων, σε ΔΥΠΑ.

ΔΥΠΑ σημαίνει Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Οι προσλήψεις αφορούν την επόμενη σχολική σεζόν (2022 – 2023), θα πραγματοποιηθούν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής, 3 Ιουλίου.

ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ προκήρυξη 2022:Μέχρι πότε οι αιτήσεις;
ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ προκήρυξη 2022:Μέχρι πότε οι αιτήσεις;

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/ekpaideutes-epaggelmatikon-skholon-epas-matheteias-tou-oaed

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες Εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας της ΔΥΠΑ

Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα και στην επαγγελματική εμπειρία (ΦΕΚ 3552/Β/03-08-2021), με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΕΠΑΣ/ΠΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν:

51 ΕΠΑΣ με 31 ειδικότητες υψηλής ζήτησης που εφαρμόζουν το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη σχολή με τη μαθητεία σε επιχειρήσεις σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training).
Επτά 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ Μαθητείας με 3 ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, όπου εφαρμόζονται καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε επτά πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα.