Επίδομα βενζίνης 2022: Πως κάνουμε αίτηση;

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να πάρουν το ποσό που τους αναλογεί σε ένα «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» ή voucher στο κινητό τους τηλέφωνο και να εξοικονομήσουν μέχρι και 5 ευρώ.

Μια διαδικασία σαν το freedom pass. Όσοι είναι δικαιούχοι θα πάρουν μια μικρή επιδότηση. Για τρεις ολόκληρους μήνες θα είναι σε ισχύ το μέτρο. Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν σε ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος.

Θα μπαίνουν στο gov.gr με τους κωδικούς του Taxisnet θα κάνουν αίτηση και θα παίρνουν την ψηφιακή χρεωστική κάρτα και την πίστωση του ποσού σε αυτή.

Αυτή η επιδότηση καυσίμων 2022 θα χορηγείται με χρέωση του ποσού της επιδότησης στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των δικαιούχων και το οποίο θα είναι στα πρότυπα του freedom pass.

Οι δικαιούχοι για την επιδότηση καυσίμων θα παίρνουν ένα κουπόνι, όπου εκεί θα υπάρχουν χρήματα για να βάλουν βενζίνη.

Αυτοί που δικαιούνται το επίδομα βενζίνης δεν είναι μόνο οι μη έχοντες, αλλά και αυτοί που ανήκουν στη μεσαία τάξη.

Αφού μπουν με τους κωδικούς taxisnet στο σύστημα θα παίρνουν ένα «κουπόνι», το οποίο θα ενσωματώνει μια επιδότηση κάποιων λεπτών του ευρώ ανά λίτρο, για 60 λίτρα τον μήνα.

Θα εκτυπώνουν μια κάρτα που θα περιέχει ένα ποσό το οποίο θα προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου και την κατοχή αυτοκινήτου.

Με απλές κινήσεις, όπως γινόταν και με το freedom pass, οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος.
Με απλές κινήσεις, όπως γινόταν και με το freedom pass, οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος.

Αυτή η επιδότηση θα κυμαίνεται από 15 μέχρι 20 λεπτά του ευρώ το λίτρο, ενώ το ανώτατο όριο της επιδότησης θα είναι για 180 λίτρα το τρίμηνο.

Για παράδειγμα αν βάλει στη Χαλκίδα 180 λίτρα βενζίνης σε ένα τρίμηνο που θα είναι και το όριο, θα πληρώσει 360 ευρώ αν η βενζίνη είναι στα 2 ευρώ το λίτρο. Με την επιδότηση θα πληρώσει 320 ευρώ. Μέγιστο ποσό θα είναι 40 ευρώ το τρίμηνο και θα αφορά περίπου 3.000.000 πολίτες.