Επίδομα ΔΕΗ 2022 αίτηση: Ποια τα νέα μέτρα για το ρεύμα;

Θα γίνει μια παρέμβαση για το επίδομα ρεύματος σε τρεις φάσεις.

Πολλοί ρωτούν αν πρέπει να κάνουν αίτηση για το επίδομα ΔΕΗ 2022. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και όλα θα γίνουν αυτόματα.

Προβλέπεται αναδρομικότητα αποζημίωσης για όσους “έκαψαν ρεύμα” από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο.

Θα πάρουν χρήματα χωρίς αίτηση για το επίδομα ρεύματος για τις αναλώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες που ήταν εκτός επιδότησης μέχρι πρότινος, για την πρώτη κατοικία.

Το ποσό των νέων μέτρων ρεύματος στους λογαριασμούς των δικαιούχων, κατά πάσα πιθανότητα εντός Ιουνίου, θα φτάνει ως και τα 600 ευρώ, θα αφορά ως και το 60% της επιπρόσθετης επιβάρυνσης και θα υπάρχει εισοδηματικό ταβάνι στα 45.000 ευρώ.

Άλλη μια φάση της νέας επιδότησης ρεύματος είναι ότι για τον Μάιο και τον Ιούνιο,θα υπάρχει επιδότηση για όσους κάψουν πάνω από 300 κιλοβατώρες σε ποσοστό 50%, ενώ η επιδότηση θα εφαρμόζεται στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Παράλληλα θα πάρουν χρήματα από την επιδότηση ρεύματος 2022 και οι δευτερεύουσες κατοικίες, που δεν είναι άλλες από τα εξοχικά.

Θα πάρουν χρήματα χωρίς αίτηση για το επίδομα ρεύματος για τις αναλώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες που ήταν εκτός επιδότησης μέχρι πρότινος, για την πρώτη κατοικία.
Θα πάρουν χρήματα χωρίς αίτηση για το επίδομα ρεύματος για τις αναλώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες που ήταν εκτός επιδότησης μέχρι πρότινος, για την πρώτη κατοικία. πηγή φωτογραφίας: pexels.com

Η τρίτη φάση στις ανακοινώσεις για το ρεύμα είναι ότι από τον Ιούλιο και μετά έρχεται η πιο γενναία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία θα έχει ορίζοντα για τουλάχιστον έναν χρόνο, ξεκινώντας σε πρώτη φάση ως το τέλος του 2022.

Θα υπάρχει στο ρεύμα διπλό «πλαφόν» σε χονδρική και λιανική.

Αποτέλεσμα των παραπάνω μέτρων θα είναι η αδρανοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.