Επίδομα ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

επιδομα ενοικιου, επιδοτηση ενοικιου αιτηση, επιδοτηση ενοικιου προυποθεσεισ, επιδοτηση ενοικιου κριτηρια, ποτε μπαινει η επιδοτηση ενοικιου

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για το επίδομα ενοικίου και ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο ενοικίου για να γίνει η πληρωμή του επιδόματος ενοικίου. Για να πάρει κάποιος το επίδομα ενοικίου θα πρέπει να έχει κάνει την προβλεπόμενη δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου μέσω της Α.Α.Δ.Ε. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.

Επιδότηση ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή;

Η πληρωμή σε όσους είναι δικαιούχοι για το επίδομα ενοικίου, γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση κάθε τέλος του μήνα.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα πάρουν 70 ευρώ το μήνα. Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού υπάρχει προσαύξηση κατά 35 ευρώ το μήνα.

Για παράδειγμα, μια οικογένεια με δύο παιδιά που μένει στο ενοίκιο στην πρώτη κατοικία, θα πάρει 70+70+35+35=210 ευρώ.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια χορηγείται το επίδομα ενοικίου με προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.

Ως ανώτατο όριο του επιδόματος ενοικίου ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Επίδομα ενοικίου: Ποιες οι προϋποθέσεις και πότε γίνεται η αίτηση;

Ειδικότερα, με την πάροδο έξι μηνών από την έκδοση του επιδόματος ενοικίου και εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις η χορήγηση του επιδόματος ανανεώνεται αυτόματα για έξι ακόμα μήνες.

Όταν περάσουν οι 12 μήνες, το νοικοκυριό μπορεί να κάνει εκ νέου αίτηση για το επίδομα ενοικίου.

Τέλος, το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού. Για να είναι δικαιούχοι στο επίδομα ενοικίου υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις όπως ότι δεν θα πρέπει το εισόδημα να ξεπερνά τα 21000 ευρώ.