Επίδομα ενοικίου Νοεμβρίου 2023: Πότε μπαίνει η επιδότηση;

επιδομα ενοικιου νοεμβριου 2023

Πότε μπαίνει η επιδότηση και τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι για το επίδομα ενοικίου Νοεμβρίου 2023;

Το επίδομα ενοικίου, είναι ένα σημαντικό βοήθημα για χιλιάδες οικογένειες κάθε μήνα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.

Η πληρωμή σε όσους είναι δικαιούχοι για το επίδομα ενοικίου, γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση κάθε τέλος του μήνα.

Αφού τον προηγούμενο μήνα έγινε η πληρωμή του επιδόματος ενοικίου του Οκτωβρίου 2023, σειρά έχει το επίδομα για τον Νοέμβριο.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου Νοεμβρίου 2023 θα πάρουν 70 ευρώ το μήνα. Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού υπάρχει προσαύξηση κατά 35 ευρώ το μήνα.

Πόσο είναι το επίδομα ενοικίου;

Για παράδειγμα, μια οικογένεια με δύο παιδιά που μένει στο ενοίκιο στην πρώτη κατοικία, θα πάρει 70+70+35+35=210 ευρώ.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια χορηγείται το επίδομα ενοικίου με προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.

Ως ανώτατο όριο του επιδόματος ενοικίου ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Το επίδομα ενοικίου Νοεμβρίου 2023 υπολογίζεται ως εξής: Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ το μήνα. Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.

Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Η πληρωμή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους θα γίνει σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και τέλος του Ιουνίου και έχει εγκριθεί.

Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου Νοεμβρίου 2023;

Θα πιστωθεί την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου 2023 και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Τα χρήματα για το επίδομα, θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών την προηγούμενη.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι το εισοδηματικά όρια για την επιδότηση ενοικίου δεν προσμετρώνται στα ποσά του Επιδόματος Παιδιού, στα μη ανταποδοτικά αναπηρικά επιδόματα και στο επίδομα αναδοχής.

Ειδικότερα, με την πάροδο έξι μηνών από την έκδοση του επιδόματος ενοικίου και εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις η χορήγηση του επιδόματος ανανεώνεται αυτόματα για έξι ακόμα μήνες.

Όταν περάσουν οι 12 μήνες, το νοικοκυριό μπορεί να κάνει εκ νέου αίτηση για το επίδομα ενοικίου. Η αίτηση για το επίδομα ενοικίου γίνεται ΕΔΩ.

Τέλος, το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Για να είναι δικαιούχοι στο επίδομα ενοικίου υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις όπως ότι δεν θα πρέπει το εισόδημα να ξεπερνά τα 21000 ευρώ.