Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για το επίδομα (επιταγή) ακρίβειας των 200 ευρώ;

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση, το θέμα είναι πότε και πως – Πότε ακούγεται ότι θα δοθεί η επιταγή;

Ένα νέο επίδομα ακούγεται τις τελευταίες μέρες ότι θα δώσει η κυβέρνηση. Στην αρχή ακούστηκε ότι θα δοθεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό αλλάζει και πάει από Σεπτέμβριο αν όλα πάνε καλά και βρεθούν φυσικά τα δημοσιονομικά περιθώρια το προσεχές διάστημα.

Τα βαφτίσια δεν έχουν γίνει αλλά ακούγεται ότι θα ονομάζεται επίδομα 200 ευρώ ή έκτακτο επίδομα ή επίδομα ακρίβειας.
Αυτό το επίδομα θέλουν να δώσουν από την πολιτεία για να «βάλει» έστω ένα προσωρινό φρένο στο συνεχώς αυξανόμενο κύμα ακρίβειας στην καθημερινότητα του κάθε νοικοκυριού.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ

Θα είναι κάτι ανάλογο σαν το έκτακτο δώρο Πάσχα που πιστώθηκε πριν την γιορτή της χριστιανοσύνης.

Ακούγεται ότι το επίδομα 200 ευρώ θα δοθεί από τον Σεπτέβριο. Δικαιούχοι του επιδόματος καλοκαιριού θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα, ανασφάλιστοι υπερήλικες, οικογένειες με παιδιά, δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος

Το επίδομα 200 ευρώ θα πιστωθεί σε οικογένειες με παιδιά και δικαιούχους εγγυημένου εισοδήματος ως μία επιπλέον δόση.

Σημειώνεται ότι έκτακτο Δώρο Πάσχα, με τη μορφή του εφάπαξ βοηθήματος ύψους 200 ευρώ, χορηγήθηκε σε 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους, 166.982 άτομα με αναπηρία και 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες.

Επίσης 625.000 οικογένειες με παιδιά έλαβαν μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού και 241.281 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εισέπραξαν διπλή δόση εισοδήματος.