Επίδομα μητρότητας: Πότε θα γίνει η πληρωμή Ιουλίου 2022;

Το επίδομα μητρότητας θα πληρωθεί και τον Ιούλιο και δίνεται σε όσες γυναίκες εργάζονται και κατά την διάρκεια του τοκετού και μετά από αυτού δεν έχουν εισόδημα από την εργασία τους

Θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για να πάρουν την επιδότηση. Δικαιούχες είναι εργαζόμενες γυναίκες του ιδιωτικού τομέα.

Για να πάρουν το επίδομα μητρότητας θα πρέπει να έχουν 200 ημέρες ασφάλισης τα δύο τελευταία έτη πριν από τον τοκετό.

Όταν θα κάνουν την αίτηση θα πρέπει να μην εργάζονται εξάλλου και αυτός είναι ο λόγος του επιδόματος, να πάρουν τα χρήματα κατά την περίοδο που απέχουν από την εργασία.

Η επιδότηση διαρκεί 17 εβδομάδες. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ασφαλισμένες είναι να δηλώσουν το διάστημα που απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω μητρότητας για να τους χορηγηθούν το επίδομα κυοφορίας και λοχείας.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί όταν ο εργοδότης επιβεβαιώσει ηλεκτρονικά πως δεν εργαστήκαν κατά τη διάρκεια της μητρότητας δηλαδή της κυοφορίας και λοχείας.

Το επίδομα μητρότητας Ιουλίου, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μέχρι τις 8 του μήνα.

Photo by J W on Unsplash

Θα χρειαστούν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet αφού κάνουν κλικ στην διεύθυνση της παρένθεσης. (https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/gennese/epidoma-metrotetas). Το επίδομα μητρότητας πληρώνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ αλλά και τηλεφωνικά στην Γραμμή Εξυπηρέτησης του ΕΦΚΑ – τηλέφωνο 1555- που προσφέρει άμεση, έγκυρη και φιλική εξυπηρέτηση στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση, 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.