Κάθε πότε πληρώνει η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) το επίδομα μητρότητας 2024;

επιδομα μητροτητασ 2023

Κάθε πότε πληρώνει η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) το επίδομα μητρότητας για το 2024;

Το επίδομα αυτό πληρώνεται όσες γυναίκες εργάζονται και κατά την διάρκεια του τοκετού και μετά δεν έχουν εισόδημα από την εργασία τους.

Τι είναι το επίδομα μητρότητας;

Είναι ένα από τα σημαντικά επιδόματα που δίνουν ανάσα σε πολλά νοικοκυριά. Θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για να πάρουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Δικαιούχες είναι εργαζόμενες γυναίκες του ιδιωτικού τομέα. Βέβαια για να πάρουν το συγκεκριμένο επίδομα μητρότητας θα πρέπει να έχουν 200 ημέρες ασφάλισης τα δύο τελευταία έτη πριν από τον τοκετό.

Όταν θα κάνουν την αίτηση για το επίδομα μητρότητας του ΕΦΚΑ, θα πρέπει να μην εργάζονται εξάλλου και αυτός είναι ο λόγος του επιδόματος, να πάρουν τα χρήματα κατά την περίοδο που απέχουν από την εργασία.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ασφαλισμένες είναι να δηλώσουν το διάστημα που απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω μητρότητας για να τους χορηγηθούν το επίδομα κυοφορίας και λοχείας.

Πότε πληρώνεται το επίδομα μητρότητας 2024;

Είναι ένα σημαντικό επίδομα που δίνεται από τον πρώην ΟΑΕΔ και νυν ΔΥΠΑ.

Συνήθως με την προσκόμιση των δικαιολογητικών 56 ημέρες πριν τον τοκετό σας προκαταβάλλεται και το επίδομα εγκυμοσύνης ενώ τα υπόλοιπα χρήματα καταβάλλονται αμέσως μετά την γέννηση με την προσκόμιση ληξιαρχικής δήλωσης του τέκνου.

Το επίδομα μητρότητας πληρώνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ αλλά και τηλεφωνικά στην Γραμμή Εξυπηρέτησης του ΕΦΚΑ – τηλέφωνο 1555- που προσφέρει άμεση, έγκυρη και φιλική εξυπηρέτηση στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση, 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η διαδικασία για το επίδομα μητρότητας θα ολοκληρωθεί μόνο και εφόσον ο εργοδότης επιβεβαιώσει ηλεκτρονικά πως δεν εργαστήκαν κατά τη διάρκεια της μητρότητας δηλαδή της κυοφορίας και λοχείας.

Σημαντική λεπτομέρεια για την αίτηση για το επίδομα μητρότητας είναι ότι οι δικαιούχοι θα χρειαστούν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet αφού κάνουν κλικ στο gov.gr για το επίδομα μητρότητας.