Επίδομα παιδιού α21: Πότε πληρώνεται;

Επίδομα παιδιού Α21 – ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε και πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος παιδιού. Θα μπορείτε να το κάνετε για να λάβετε την πληρωμή της δεύτερης δόσης.

Για να μπει το επίδομα παιδιού θα πρέπει να κάνετε αίτηση στην πλατφόρμα α21 που θα είναι διαθέσιμη για αιτήσεις ως τον Ιανουάριο του 2023.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα κάνουν αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για να πάρει κανένας τα χρήματα του πρώτου διμήνου 2022 θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Για όσους έκαναν νέα αίτηση, η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού 2022 θα καταβληθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου.

Πότε μπαίνει το επίδομα παιδιού;
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ.Photo by Sandy Millar on Unsplash

Επίσης τον Ιούνιο 2022 για πρώτη φορά θα γίνει διασταύρωση στοιχείων για όσα παιδιά φοιτούν σε σχολείο.

Έτσι με διασταύρωση στοιχείων μέσω της πλατφόρμας myschool θα διαπιστωθεί αν κάποιος είναι δικαιούχος και το παιδί του πηγαίνει στο σχολείο.

Για το 2022, με δεδομένο ότι το επίδομα παιδιού καταβάλλεται ανά δίμηνο, το πλάνο πληρωμών είναι η πρώτη δόση να δοθεί τέλος Μαρτίου, η δεύτερη δόση τέλος Μαΐου, η τρίτη δόση τέλος Ιουλίου, η τέταρτη δόση τέλος Σεπτεμβρίου, η πέμπτη δόση τέλος Νοεμβρίου και η έκτη δόση, πριν τις γιορτές.