Αυξάνεται το επίδομα παιδιού
Αυτό που εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι η αύξηση του επιδόματος στο μέγεθος που δεν δημιουργείται δημοσιονομικό πρόβλημα.

Επίδομα παιδιού Α21: Έρχεται αύξηση σε ποσά

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε έρχεται αύξηση σε ποσά και πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση;

Το κυβερνητικό επιτελείο, εξετάζει την αύξηση του επιδόματος παιδιού ως μέρος των μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ. Την ίδια ώρα, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη δόση όσον αφορά το επίδομα παιδιού Α21 στους δικαιούχους

Επίδομα παιδιού Α21: Πόσο θα είναι η αύξηση σε ποσά

Παράδειγμα: Μια οικογένεια με τρία παιδιά που σήμερα λαμβάνει 210 ευρώ το μήνα, θα δει το ποσό αυτό να αυξάνεται σε 252 ευρώ, αποφέροντας μια επιπλέον ετήσια ενίσχυση ύψους 504 ευρώ.

Γιατί θα δοθούν αυξήσεις στο επίδομα παιδιού Α21;

Η μείωση των δικαιούχων έφερε και μείωση της δαπάνης για επιδόματα παιδιού κατά 156.172.114 ευρώ.

Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με μείωση της δαπάνης κατά 15,8% θα μπορούσε να διατεθεί για την αύξηση είτε των επιδομάτων είτε για την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να μην βγουν από το επίδομα όσοι είχαν αύξηση εισοδήματος.

Το επίδομα ανέρχεται σήμερα για το πρώτο και δεύτερο παιδί το επίδομα είναι: 70 ευρώ, 42 ευρώ, 28 ευρώ και για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί: 140 ευρώ, 84 ευρώ και 56 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα.

Πως θα πάρετε το επίδομα παιδιού;

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.