Επίδομα τέκνων: Όλες οι ημερομηνίες για την πληρωμή

Σε λίγες μέρες θα πληρωθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του 2020. Πρόκειται για τον Μάη και τον Ιούνιο του 2020.

Επίδομα παιδιού 2020: Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη του Ιουλίου. Η τελευταία εργάσιμη για αυτόν τον μήνα είναι η Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.

Τα χρήματα για το επίδομα παιδιού 2020 μπαίνουν την προηγούμενη ημέρα στα ATM. Αυτό σημαίνει ότι για πολλούς θα φανεί στους λογαριασμούς τους, από το απόγευμα της Πέμπτης.

Επίδομα παιδιού 2020: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους ότι θα πρέπει να είσαι δικαιούχος για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού. Και όταν λέμε δικαιούχος τονίζουμε ότι θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Μεγάλη προσοχή γιατί πολλοί πιστεύουν ότι αν η αίτηση έχει αποθηκευτεί προσωρινά, είναι έγκυρη. Μέγα λάθος! Αυτή η διαδικασία θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Για να πάρεις τα χρήματα της δεύτερης δόσης στο επίδομα παιδιού 2020, συστήνεται η υποβολή πρόσφατης φορολογικής δήλωσης αλλά δεν είναι απαραίτητη αν δεν έχεις κάνει ακόμα την διαδικασία.

Όταν θα υποβάλετε την φορολογική σας δήλωση και έχετε κάνει πριν μήνες την αίτηση για το επίδομα παιδιού, δεν χρειάζεται να κάνετε κι άλλη.

Πώς θα δεις την εκκαθάρισή σας και το ποσό που θα λάβετε από το επίδομα παιδιού 2020

Μπαίνεις στην ΗΔΙΚΑ στο επίδομα παιδιού και πατάς ΕΙΣΟΔΟΣ με κωδικούς TAXISNET. Έπειτα, ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ. Συμπληρώνεις ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και πατάς ΕΙΣΟΔΟΣ.

Το σύστημα σε ενημερώνει για την εκκαθάριση και το ποσό που θα λάβεις.

Αν η αίτηση γράφει «σε αναστολή» καλό θα είναι να έχεις μία επικοινωνία με τον ΟΠΕΚΑ, καθώς μπορεί να εκκρεμεί έλεγχος δικαιολογητικών.

Αν γράφει «αχρεωστήτως καταβληθέντα» ή υπάρχει διαφοροποίηση στο ποσό που λάβατε στην Α’ δόση, πιθανόν να έχεις αλλάξει κλίμακα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις του newse.gr στο Google news

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία – Ποιοι πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις δημοτικές εκλογές 2023;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα