Επίδομα θέρμανσης 2021: Πότε θα πληρωθεί;

Τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους δικαιούχους η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Έως την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης. Η πρώτη πληρωμή θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου 2021.

Το συνολικό ποσό για το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται φέτος στα 168 εκατ. ευρώ.

Αίτηση για επίδομα θέρμανσης και κριτήρια: Πότε θα γίνει η πληρωμή και πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2021;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020, η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων είχε ανοίξει το Δεκέμβριο.

Εν έτη 2021 σχεδιάζεται προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης με διαδικασίες εξπρές μιας και οι συνεχόμενες αυξήσεις να μην επηρεάσουν τα νοικοκυριά.

Επίδομα θέρμανσης αίτηση: Πότε ξεκινά η εφαρμογή;

Φέτος θα είναι διαφορετικά τα πράγματα μιας και αναμένεται η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης να ανοίξει εντός του μηνός Νοεμβρίου.

Μόλις ανοίξει η εφαρμογή αμέσως θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους. Όσον αφορά την καταβολή του ποσού στους δικαιούχους, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει ένα μεγάλο μέρος αυτού να καταβληθεί μέχρι το τέλος του 2021.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους θα ξεκινήσουν από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του 2021. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας υποβολής, έγκρισης και στη συνέχεια πληρωμής στους δικαιούχους.

Το σχέδιο προβλέπει άμεση πληρωμή μέρους του επιδόματος για τους 700.000 δικαιούχους που εισέπραξαν και πέρυσι και πίστωση του υπόλοιπου ποσού μόλις υποβληθούν τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου.