Πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης;

Το επίδομα θέρμανσης έρχεται με νέα πληρωμή στους δικαιούχους…

Οι πληρωμές του επιδόματος γίνονται σε δόσεις αναλόγως του πότε θα καταχωρηθούν τα τιμολόγια.

Δείτε, πότε αναμένεται η επόμενη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης για τους δικαιούχους, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022. Υπάρχει όμως και η προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Τον περασμένο μήνα και πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου έγινε η καταβολή για το επίδομα θέρμανσης, σε 457.742 δικαιούχους για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 και η αίτηση καταχωρήθηκε έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Το επίδομα θέρμανσης μπορoύσε να γίνει στο myΘέρμανση. Από το myΘέρμανση, μπορούσαν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Γίνεται σε δόσεις, αναλόγως του πότε θα καταχωριστούν τα τιμολόγια.

Για τα καύσιμα όπως το υγραέριο, τα καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Για το φυσικό αέριο είναι διαφορετικά μιας και μπορούν να καταχωρηθούν έως την 31η Μάϊου 2022. Εκείνη την περίοδο μπορείτε να περάσετε τα δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022.

Πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης;

Οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης, γίνονται σε δόσεις, αναλόγως του πότε θα καταχωριστούν τα τιμολόγια.
Tι και πότε θα εξοφληθεί- Φωτογραφία, H Wong, Unsplash

Η επόμενη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης για τους δικαιούχους, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου.