Επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024: Εδώ η αίτηση στο myΘέρμανση

epídoma thermánseos ypologismos, epídoma thermánseos dikaioúchoi, epídoma thermánseos 2023 aitía, epídoma thermánseos parastatika, mythérmansi 2023, epídoma thermánseos, epídoma petrelaíou thermánseos, epídoma petrelaíou

Την πλατφόρμα myθέρμανση για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης άνοιξε η ΑΑΔΕ.

Το επίδομα θέρμανσης ήρθε και ο υπολογισμός του γίνεται όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Πάνω κάτω είναι οι ίδιοι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης όπου θα πρέπει να κάνουν αίτηση και να υπάρχουν τα ανάλογα περιστατικά.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους λήγει στις 8 Δεκεμβρίου 2023 ενώ έως τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης των 100- 1.000 ευρώ.

Ένα σημαντικό βοήθημα για όσους πληρώνουν για θέρμανση τους χειμερινούς μήνες είναι το επίδομα θέρμανσης που θα έρθει και φέτος.

Μετά τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στην πλατφόρμα myθέρμανση έρχεται η πληρωμή για το επίδομα.

Πέρσι οι αιτήσεις ήταν μέχρι και τον Γενάρη μιας και είχε δοθεί παράταση. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω κυρίως της χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παλαιών δικαιούχων που είχαν υποβάλλει αίτηση η πρώτη δόση της πληρωμής για το επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, στους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου είναι τα ποσά στους δικαιούχους να καταβάλλονται, σταδιακά ανάλογα με το χρόνο υποβολής των αιτήσεων σε συνδυασμό με τα παραστατικά αγοράς.

Η καταβολή της πρώτης δόσης σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, με τους παλαιούς δικαιούχους να είναι οι πρώτοι που θα πληρωθούν και πιθανότερα προς τα τέλη του ίδιου μήνα οι νέοι. Οι επόμενες καταβολές θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2024, όπως και πέρυσι.

Η πληρωμή μπαίνει ξανά και πιο συγκεκριμένα η δεύτερη δόση, πάντα πέφτει για το τέλος Φεβρουαρίου, για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων.

Το επίδομα θέρμανσης μπαίνει και τρίτη φορά στο τέλος Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Πότε χάνεται το επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024;

Σε πολλές περιπτώσεις οι δικαιούχοι χάνουν το επίδομα αν έκαναν λάθος καταχώρηση IBAN και αριθμού παροχής.

Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές για το επίδομα θέρμανσης 2023 – 2024;

Οι διαχειριστές των πολυκατοικιών πρέπει να κινηθούν ταχύτατα και να σπεύσουν οι να δηλώσουν μια σειρά από στοιχεία για να λάβουν οι ένοικοι το επίδομα θέρμανσης.

Θα πρέπει να δηλωθεί ο ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας, ο ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει και ο αριθμός της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί στην πολυκατοικία,

Πολύ σημαντικό είναι να δηλωθούν και τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης και το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.