Επίδομα βενζίνης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα;

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, πόσα χρήματα θα πάρουν και πότε ανοίγει η πλατφόρμα;

Μια διαδικασία σαν το freedom pass. Όσοι είναι δικαιούχοι θα πάρουν μια μικρή επιδότηση. Για τρεις ολόκληρους μήνες θα είναι σε ισχύ το μέτρο. Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν σε ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος.

Η πλατφόρμα για βενζίνη θα είναι έτοιμη μέχρι τις 15 Απριλίου 2022. Από την πλατφόρμα βενζίνης θα χορηγείται επιδότηση καυσίμων (αμόλυβδης και πετρελαίου κίνησης) που καλύπτει το αυξημένο κόστος των καταναλώσεων τριών μηνών (Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου) για φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Αυτή η επιδότηση καυσίμων 2022 θα χορηγείται με χρέωση του ποσού της επιδότησης στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των δικαιούχων και το οποίο θα είναι στα πρότυπα του freedom pass.

Οι δικαιούχοι για την επιδότηση θα παίρνουν ένα κουπόνι από την πλατφόρμα καυσίμων όπου εκεί θα υπάρχουν χρήματα για να βάλουν βενζίνη.

Αυτοί που δικαιούνται το επίδομα βενζίνης δεν είναι μόνο οι μη έχοντες, αλλά και αυτοί που ανήκουν στη μεσαία τάξη.

Αφού μπουν με τους κωδικούς taxisnet στο σύστημα θα παίρνουν ένα «κουπόνι», το οποίο θα ενσωματώνει μια επιδότηση κάποιων λεπτών του ευρώ ανά λίτρο, για 60 λίτρα τον μήνα.

Θα εκτυπώνουν μια κάρτα που θα περιέχει ένα ποσό το οποίο θα προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου και την κατοχή αυτοκινήτου.

Με απλές κινήσεις, όπως γινόταν και με το freedom pass, οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος.
Με απλές κινήσεις, όπως γινόταν και με το freedom pass, οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα μέσω του gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος.

Αυτή η επιδότηση θα κυμαίνεται από 22 λεπτά του ευρώ το λίτρο, ενώ το ανώτατο όριο της επιδότησης θα είναι για 180 λίτρα το τρίμηνο.

Για παράδειγμα με 2,10 ευρώ η βενζίνη στον Βόλο, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,88 ευρώ.