Επίδομα Χριστουγέννων 2021: Πότε θα δοθεί;

Επίδομα Χριστουγέννων θεωρείται το κοινωνικό μέρισμα που δίνεται κάθε χρόνο τις ημέρες των εορτών.

Το κοινωνικό μέρισμα είναι εδώ και ξεκινούν σε λίγες μέρες οι πληρωμές.

Μέχρι το τέλος του 2021, χιλιάδες συνταξιούχοι και δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων και παροχών ανασφάλιστων υπερήλικων θα λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ στους λογαριασμούς τους.

Πολλοί κάνουν την παραπάνω ερώτηση για να δουν αν τελικά είναι δικαιούχοι. Μέχρι στιγμής, θα το πάρουν όσοι έχουν κάνει αίτηση ΚΕΑ και πληρώνονται το επίδομα. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν όπως και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Με λίγα λόγια, χαμηλοσυνταξιούχοι, υγειονομικοί και άτομα με αναπηρία, σχεδόν 1 εκατ. δικαιούχοι, θα μοιραστούν περίπου 338,5 εκατ. ευρώ.

Θα καταβληθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία το κοινωνικό μέρισμα 2021.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα;

Τι θα γίνει με τους χαμηλοσυνταξιούχους και το κοινωνικό μέρισμα; Το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξη τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα για τους υγειονομικούς, θα καταβληθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς, και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό. Βέβαια, εξαιρούνται όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη. Θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Τα άτομα με αναπηρία, θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα 2021, εφόσον πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί όπως στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το κοινωνικό μέρισμα αφορά πάνω από 1 εκατομμύριο δικαιούχους, με το συνολικό κόστος της έκτακτης ενίσχυσης να ανέρχεται σε 338,5 εκατ. ευρώ.