Επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες 2022: Πότε είναι οι αιτήσεις;

επιδοτηση για ηλιακουσ θερμοσιφωνεσ, επιδοτηση για ηλιακο θερμοσιφωνα, αιτηση για ηλιακο θερμοσιφωνα 2022, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ επιδοτηση
Ποια τα εισοδηματικά κριτήρια για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Θέμα χρόνου είναι να αρχίσει ένα νέο πρόγραμμα για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Έρχεται η επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022 στην Ελλάδα. Τα νοικοκυριά θα πάρουν επιδότηση αλλαγής του θερμοσίφωνα ρεύματος με ηλιακό.

Μέσα από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» θα επιδοτηθεί και η αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς.

Ποια τα εισοδηματικά κριτήρια για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα;

Ακούγεται ότι θα είναι τα ίδια κριτήρια όπως και με το πρόγραμμα ανακυκλώνω συσκευή. Όποτε θα κάνουμε την παρακάτω υπόθεση με βάση το πρόγραμμα που έτρεξε το καλοκαίρι.

Στην 1η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 50% επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι κάτω των 5.000 ευρώ.

Στην 2η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 45% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Στην 3η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 35% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Τέλος, στην 4η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 30% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι άνω των 20000 ευρώ.

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022: Πότε αρχίζει;

Στις μέρες μας είναι ακριβή η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα με το κόστος να κυμαίνεται στα 800 με 1.000 ευρώ. Αυτό το κόστος αναμένεται να “διώξει” η επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα 2022 όπου αναμένεται και επίσημα να ανακοινωθεί. Εκτιμάται ότι μόνο 3,5 εκατ. κατοικίες έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος. Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας που θα φθάσει το 20% σε κάθε νοικοκυριό.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο Repower EU και μόλις προχωρήσει η ευρωπαϊκή έγκριση θα ξεκινήσει.

Δείτε το σχετικό βίντεο για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα