Επιδότηση ρεύματος: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Η επιδότηση ρεύματος ήρθε για να μείνει μιας και τον Απρίλιο θα υπάρξει ελάφρυνση τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ίδια ώρα πολλά νοικοκυριά προσπαθούν να “κάψουν” λιγότερες κιλοβατώρες και αναζητούν τις ώρες του νυχτερινού ρεύματος για να κάνουν τότε τις εργασίες τους όπως να βάλουν πλυντήριο ή να ανάψουν τον φούρνο και να ετοιμάσουν το φαγητό τους.

Πληροφορίες θέλουν το ύψος της ενίσχυσης να είναι στα επίπεδα των 55 ευρώ για τον Απρίλιο.

Επιδότηση ρεύματος και θα δοθεί και τον Απρίλιο και δεν χρειάζεται οι δικαιούχοι να κάνουν τίποτα.

Η επιδότηση ρεύματος δίνεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι παροχές των οποίων συνδέονται στη χαμηλή τάση, συμπεριλαμβανομένων του Κοινωνικού Τιμολογίου και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης.

Την ίδια ώρα αρκετοί καταναλωτές μπορούν να κάνουν οικονομία στους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας το νυχτερινό ρεύμα που είναι από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι 8 το πρωί και τρεις το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Επιδότηση ρεύματος 2022
Η επιδότηση ρεύματος αλλά και η επιδότηση στο φυσικό αέριο, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν και τον Φεβρουάριο.

Η επιδότηση στην αρχή είχε να κάνει με την κατανάλωση ρεύματος των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του έτους 2021 και δεν χρειάζονταν αίτηση για το επίδομα ρεύματος.

Η επιδότηση ρεύματος αλλά και η επιδότηση στο φυσικό αέριο, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο.

Η χορήγηση για την επιδότηση ρεύματος στους δικαιούχους γίνεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή, ο οποίος τον εκπροσωπεί κατά την περίοδο εφαρμογής του παρόντος μέτρου.

Για το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος ο Προμηθευτής καταχωρεί στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος του δικαιούχου σχετική πιστωτική εγγραφή, με την ένδειξη «Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης».

Τέλος θα φανεί ως το γινόμενο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας επί το ονομαστικό ποσό της επιδότησης ανά kWh.