Επιδότηση ρεύματος ΔΕΗ 2022: Ποιοι θα την πάρουν;

Δείτε πως θα γίνει η επιδότηση ρεύματος 2022 στους δικαιούχους.

Οι λογαριασμοί ρεύματος της κύριας κατοικίας είναι το μοναδικό κριτήριο ενίσχυσης, κι έτσι δε θα δικαιούνται επιχορήγηση ενώ μέχρι πρότινος λάμβαναν οι οικογένειες με φοιτητές που σπουδάζουν εκτός πόλης νοικιάζοντας σπίτι ή οι εξοχικές κατοικίες.

Στα νοικοκυριά επιδότηση ρεύματος θα πάρουν μόνο οι κύριες κατοικίες, όπως δηλώνονται στο Ε1, ανεξαρτήτως εισοδήματος ή εμβαδού και η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή.

Πρόκειται για το νέο πακέτο μέτρων μέσω του οποίου στηρίζει η κυβέρνηση νοικοκυριά και επιχειρήσεις έναντι των ανατιμήσεων στην αγορά ενέργειας.

Για την ανάσχεση του κύματος ακρίβειας λόγω της ενεργειακής κρίσης το κράτος δίνει επιδότηση ρεύματος.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι παροχές των οποίων συνδέονται στη χαμηλή τάση, συμπεριλαμβανομένων του Κοινωνικού Τιμολογίου και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης.

Η επιδότηση στην αρχή είχε να κάνει με την κατανάλωση ρεύματος των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του έτους 2021 και δεν χρειάζονταν αίτηση για το επίδομα ρεύματος.

Η επιδότηση ρεύματος αλλά και η επιδότηση στο φυσικό αέριο, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο. Με τα επιπλέον 400 εκατ. που θα διατεθούν.

Στα 42 ευρώ ανέρχεται η επιδότηση του κράτους στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Ιανουάριο, 54 ευρώ σε όσους είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ενώ στα 40 ευρώ για τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Η χορήγηση για την επιδότηση ρεύματος στους δικαιούχους γίνεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή, ο οποίος τον εκπροσωπεί κατά την περίοδο εφαρμογής του παρόντος μέτρου.

Για το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος ο Προμηθευτής καταχωρεί στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος του δικαιούχου σχετική πιστωτική εγγραφή, με την ένδειξη «Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης».

Τέλος θα φανεί ως το γινόμενο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας επί το ονομαστικό ποσό της επιδότησης ανά kWh.