Επιδότηση ρεύματος 2022 δικαιούχοι: Χρειάζεται αίτηση;

Η επιδότηση ρεύματος ήρθε για να μείνει και τον Απρίλιο. Θα υπάρξει ελάφρυνση τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ίδια ώρα πολλά νοικοκυριά προσπαθούν να “κάψουν” λιγότερες κιλοβατώρες και αναζητούν τις ώρες του νυχτερινού ρεύματος για να κάνουν τότε τις εργασίες τους όπως να βάλουν πλυντήριο ή να ανάψουν τον φούρνο και να ετοιμάσουν το φαγητό τους.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης θα επιδοτηθούν τα νοικοκυριά με 270 ευρώ τη μεγαβατώρα από 150 ευρώ τον Μάρτιο. Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 έως και 300 κιλοβατώρες επιδοτηθεί 210 η μεγαβατώρα από 110 ευρώ τον Μάρτιο.

Επιδότηση ρεύματος και θα δοθεί και τον Απρίλιο και δεν χρειάζεται οι δικαιούχοι να κάνουν τίποτα.

Η επιδότηση ρεύματος δίνεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι παροχές των οποίων συνδέονται στη χαμηλή τάση, συμπεριλαμβανομένων του Κοινωνικού Τιμολογίου και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης.

Την ίδια ώρα αρκετοί καταναλωτές μπορούν να κάνουν οικονομία στους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας το νυχτερινό ρεύμα που είναι από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι 8 το πρωί και τρεις το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Επιδότηση ρεύματος 2022
Η επιδότηση ρεύματος αλλά και η επιδότηση στο φυσικό αέριο, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο.

Η επιδότηση στην αρχή είχε να κάνει με την κατανάλωση ρεύματος των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του έτους 2021 και δεν χρειάζονταν αίτηση για το επίδομα ρεύματος.

Η επιδότηση ρεύματος αλλά και η επιδότηση στο φυσικό αέριο, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο.

Η χορήγηση για την επιδότηση ρεύματος στους δικαιούχους γίνεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή, ο οποίος τον εκπροσωπεί κατά την περίοδο εφαρμογής του παρόντος μέτρου.

Για το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος ο Προμηθευτής καταχωρεί στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος του δικαιούχου σχετική πιστωτική εγγραφή, με την ένδειξη «Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης».

Τέλος θα φανεί ως το γινόμενο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας επί το ονομαστικό ποσό της επιδότησης ανά kWh.