Επιταγή ακρίβειας 2022: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Σε χιλιάδες δκαιούχους της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) θα δοθεί με προϋποθέσεις η επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενώ παράλληλα διευρύνονται οι δικαιούχοι συνταξιούχοι και οι ωφελούμενοι του ΟΠΕΚΑ

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την επιταγή ακρίβειας όπου οι ευάλωτες ομάδες και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρόκειται να πάρουν.

Στην αρχή ακούστηκε ότι θα δοθεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό αλλάζει και πάει για Δεκέμβριο. Η χορήγηση της επιταγής ακρίβειας αναμένεται να δοθεί πριν τα Χριστούγεννα ενώ ίσως και να μην χρειαστεί να γίνουν αιτήσεις όπως και πριν το Πάσχα.

Αυτό το επίδομα θέλουν να δώσουν από την πολιτεία για να «βάλει» έστω ένα προσωρινό φρένο στο συνεχώς αυξανόμενο κύμα ακρίβειας στην καθημερινότητα του κάθε νοικοκυριού.

Επίδομα ακρίβειας 2022, επιταγή ακρίβειας 2022
Επιταγή ακρίβειας

Δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα, ανασφάλιστοι υπερήλικες, οικογένειες με παιδιά, δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος και όχι μόνο.

Η επιταγή ακρίβειας που θα είναι 250 ευρώ, θα πιστωθεί επίσης και σε οικογένειες με παιδιά και δικαιούχους εγγυημένου εισοδήματος αλλά και σε μακροχρόνια άνεργους.

Πρόκειται για 100.000 μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες –στη βάση του μοντέλου που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας- που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο του open: