Πληρωμή
Πληρωμή

Επιταγή ακρίβειας 2024: Πότε θα δοθεί;

Επιταγή ακρίβειας, αυξημένες συντάξεις σε χιλιάδες συνταξιούχους, επίδομα προσωπικής διαφοράς και άλλα πολλά ετοιμάζεται να μοιράσει η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να «αντισταθμίσει» την ακρίβεια είτε με έκτακτες παροχές τύπου επιταγή ακρίβειας είτε με μόνιμες φοροελαφρύνσεις.

Πλησιάζει η μέρα που θα ανακοινωθεί η χρηματική ενίσχυση που θα λάβουν οι ευάλωτες ομάδες μέσα στο Δεκέμβριο.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να δοθεί και φέτος το έκτακτο οικονομικό βοήθημα για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας, σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά μια ακόμα επιταγή ακρίβειας ή κοινωνικό μέρισμα λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2024.

Θα δοθεί έμφαση στους συνταξιούχους που λαμβάνουν χαμηλές απολαβές και επίσης υπάρχουν πληροφορίες για κλιμακωτή οικονομική βοήθεια.

Το έκτακτο επίδομα δεν θα δοθεί μόνο σε συνταξιούχους. Θα είναι ένα εφάπαξ επίδομα από 200 μέχρι 300 ευρώ πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων 2024.

Στην αρχή ακούστηκε ότι δεν θα πάρουν χρήματα όσοι είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του Επιδόματος Παιδιού.

Τις τελευταίες μέρες ανοίγει η ομπρέλα των δικαιούχων και ενδέχεται να είναι η ίδια επιταγή ακρίβειας που δόθηκε πέρσι τα Χριστούγεννα του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύρια σκέψη είναι η επιταγή ακρίβειας να καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα. Η επιταγή ακρίβειας θα είναι μια χρηματική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά, άτομα με αναπηρία, οικογένειες με παιδιά και άλλες κατηγορίες πολιτών και εκείνους που εισπράττουν σε μηνιαία βάση το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Το μέτρο θα περιλαμβάνει:

– Οικογένειες με παιδιά
– Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
– Άτομα με αναπηρία
– Μακροχρόνια άνεργοι (μη επιδοτούμενοι)