Ποιοι θα είναι δικαιούχοι για την επιταγή ακρίβειας;

Τα κριτήρια για να πάρει κάποιος την επιταγή ακρίβειας θα είναι τα εισοδήματα…

Θα λάβουν υπόψιν το ετήσιο εισόδημα του 2020 (με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2021), και με βάση τα περιουσιακά στοιχεία, (με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες).

Κάθε μέρα και πιο δύσκολη με το μέτωπο της ακρίβειας να αγγίζει όλα τα νοικοκυριά.

Από το σούπερ μάρκετ μέχρι την λαϊκή αγορά φαίνεται η διαφορά. Μάλιστα και στα καύσιμα είναι ακόμα πιο δραματική η εικόνα. Τελικά τι θα γίνει; Θα δοθεί επίδομα ακρίβειας, επιταγή ακρίβειας ή κάτι σαν κοινωνικό μέρισμα πριν το Πάσχα; Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί κάτι αλλά θα κάνουμε μια προσέγγιση στις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα.

Την ίδια ώρα η τιμή της βενζίνης έχει πάρει τον ανήφορο. Μάλιστα ακούγεται ότι θα δοθεί μια επιταγή που θα δώσει ανάσα για πολλά νοικοκυριά.

Θα έχει να κάνει με την επιδότηση και για τη βενζίνη. Η τιμή της βενζίνης κάθε μέρα έχει και αύξηση και ίσως να ανακοινωθούν παρεμβάσεις.

Η παρέμβαση είτε θα είναι στην τιμή των καυσίμων είτε θα δοθεί σε επιταγή.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη επιταγή ακρίβειας.

Θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις. Είτε τα χρήματα θα μπουν αυτόματα χωρίς αίτηση για την επιταγή ακρίβειας, είτε απευθείας σε πλατφόρμα όπου οι δικαιούχοι με κωδικούς taxisnet θα μπορούν να αιτηθούν.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη επιταγή ακρίβειας.
Επιταγή ακρίβειας 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν;

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας, αναμένεται να είναι οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν θα λάβουν το επίδομα και οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Ο σχεδιασμός για την επιταγή ακρίβειας είναι να δοθεί μια οικονομική βοήθεια που θα φτάνει. Το πόσο θα είναι το βοήθημα, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί. Υπάρχουν σκέψεις να είναι μέχρι 300 ευρώ.