Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι οι τελικοί δικαιούχοι και πότε ξεκινά η πληρωμή;

Η επιταγή ακρίβειας και θα δοθεί σε περισσότερους δικαιούχους και θα πληρωθεί νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την επιταγή ακρίβειας όπου οι ευάλωτες ομάδες και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρόκειται να πάρουν.

Στην αρχή ακούστηκε ότι θα δοθεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό αλλάζει και πάει για Δεκέμβριο. Η χορήγηση της επιταγής ακρίβειας αναμένεται να δοθεί τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη ενώ ίσως και να μην χρειαστεί να γίνουν αιτήσεις όπως και πριν το Πάσχα.

Αυτό το επίδομα θέλουν να δώσουν από την πολιτεία για να «βάλει» έστω ένα προσωρινό φρένο στο συνεχώς αυξανόμενο κύμα ακρίβειας στην καθημερινότητα του κάθε νοικοκυριού.

Επίδομα ακρίβειας 2022, επιταγή ακρίβειας 2022
Επιταγή ακρίβειας

Δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα, ανασφάλιστοι υπερήλικες, οικογένειες με παιδιά, δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος

Η επιταγή ακρίβειας που θα είναι 250 ευρώ, θα πιστωθεί επίσης και σε οικογένειες με παιδιά και δικαιούχους εγγυημένου εισοδήματος.

Ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θα είναι μεγαλύτερος φέτος, 1 εκατ. έναντι 634.000 που ήταν πέρυσι όπου ήταν το όριο για τη μηνιαία σύνταξη 600 ευρώ, για το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα 7.200, για το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 14.400 και για την ακίνητη περιουσία 200.000 ευρώ.