Επιταγή καυσίμων: Ποιοι θα πάρουν το επίδομα βενζίνης;

Σε λίγες ώρες θα γίνει η ανακοίνωση για την επιταγή της βενζίνης.

Δεν θα είναι ένα μέτρο οριζόντιο αλλά θα δοθεί σε συγκεκριμένες ομάδες που έχουν χαμηλό εισόδημα. Στο ρεπορτάζ θα δείτε ποια νοικοκυριά θα είναι δικαιούχοι για το επίδομα βενζίνης.

Η κατάσταση στην οικονομία με το ράλι τιμών, οδηγεί πολλά νοικοκυριά στην απόγνωση.

Την ίδια ώρα η τιμή της βενζίνης έχει πάρει τον ανήφορο. Μάλιστα ακούγεται ότι θα δοθεί σε μορφή κουπονιού που θα δώσει ανάσα για πολλά νοικοκυριά.

Θα έχει να κάνει με την επιδότηση για τη βενζίνη. Η τιμή της βενζίνης κάθε μέρα έχει και αύξηση και ίσως να ανακοινωθούν παρεμβάσεις.

Η παρέμβαση δεν θα γίνει στην τιμή των καυσίμων αλλά θα δοθεί κουπόνι καυσίμων.

Θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις. Είτε τα χρήματα θα μπουν αυτόματα χωρίς αίτηση για το κουπόνι καυσίμων, είτε απευθείας σε πλατφόρμα όπου οι δικαιούχοι με κωδικούς taxisnet θα μπορούν να αιτηθούν.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη επιταγή ακρίβειας.
Επιταγή ακρίβειας 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν;

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δικαιούχοι για το κουπόνι καυσίμων θα είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα περίπου 25.000 με 30.000 ευρώ.

Με λίγα λόγια, θα γίνει παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε ο καταναλωτής που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία.

Όπως γράψαμε παραπάνω θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων.