Επιταγή ακρίβειας 2022: Ποιοι θα οι δικαιούχοι;

Η επιταγή ακρίβειας έρχεται και πολλές είναι οι ερωτήσεις των δικαιούχων.

Θα χρειαστεί ή όχι να κάνουν αίτηση ρωτούν. Για τις οικογένειες με παιδιά και για τους δικαιούχους ΚΕΑ δεν χρειάζεται αίτηση μιας και την έχουν κάνει ήδη. Για τις άλλες κατηγορίες όπως έγγαμοι χωρίς παιδιά και χαμηλοσυνταξιούχοι, πως θα γίνει η διαδικασία επιλογής;

Είναι ερωτήσεις που σίγουρα θα απαντηθούν από τους ειδικούς. Δείτε στο ρεπορτάζ ποιες κατηγορίες πολιτών είναι δικαιούχοι για την επιταγή ακρίβειας 2022.

Τα χρήματα θα δοθούν για την ανακούφιση των οικογενειών μιας και έχουν χαμηλά εισοδήματα και είναι αντιμέτωπα με την μεγάλη ακρίβεια που χτυπά την χώρα μας.

Σημειώνεται πως παρότι αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για 300 ευρώ, τελικά θα πάρουν 200 ευρώ.

Η κατάσταση στην οικονομία με το ράλι τιμών, οδηγεί πολλά νοικοκυριά στην απόγνωση ενώ πολλοί ρωτούν πως θα γίνει αίτηση για την επιταγή ακρίβειας.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, την λεγόμενη επιταγή ακρίβειας.

Θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις. Τα χρήματα σε μερικές κατηγορίες δικαιούχων θα μπουν αυτόματα χωρίς αίτηση για την επιταγή ακρίβειας.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη επιταγή ακρίβειας.
Επιταγή ακρίβειας 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν;

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας, αναμένεται να είναι όσοι λαμβάνουν ΚΕΑ, έγγαμοι με παιδιά, έγγαμοι χωρίς τέκνα, μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και τα άτομα με αναπηρία.

Ο σχεδιασμός για την επιταγή ακρίβειας είναι να δοθεί μια οικονομική βοήθεια που θα φτάνει τα 200 ευρώ και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς την Μεγάλη Τρίτη.

Τα δικαιολογητικά για να την πάρουν την επιταγή ακρίβειας είναι το ετήσιο εισόδημα 2020, βάσει φορολογικών δηλώσεων 2021 και η περιουσία βάσει παλαιών αντικειμενικών αξιών.