Εποχικό επίδομα 2022: Πότε πληρώνεται; [Ρεπορτάζ]

εποχικο επιδομα πληρωμεσ, gov gr εποχικο επιδομα, εποχικο επιδομα 2022 ενσημα, ειδικο εποχικο επιδομα 2022, αιτηση για εποχικο επιδομα, οαεδ εποχικο επιδομα 2022 πληρωμη
Πως κάνουμε αίτηση για εποχικό επίδομα;

Πώς θα πάρετε έως 1.114 ευρώ με μία απλή αίτηση…

Πολλοί αναγνώστες μας, ρωτούν αν υπάρχει εποχικό επίδομα εστίασης. Λογικά σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι του επισιτιστικού τομέα όπως θα δείτε και παρακάτω.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, άρχισε η ηλεκτρονική αίτηση για το ειδικό εποχικό βοήθημα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το 2022.

Η αίτηση για το εποχικό επίδομα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed. Και

Πως κάνουμε αίτηση για εποχικό επίδομα;

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ.

Από την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και μετά μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το εποχικό επίδομα χωρίς είσοδο στο gov.gr και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα γνωστά σε όλους ΚΕΠ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το εποχικό επίδομα λήγει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 14:00.

Ποιοι οι δικαιούχοι για το εποχικό επίδομα 2022

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού-μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου-κινηματογράφου, του χορευτή-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Ποιες οι προϋποθέσεις για το εποχικό επίδομα;

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από πενήντα έως διακόσιες δέκα ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.

Τα χρήματα του βοηθήματος κυμαίνονται από 557,38 ευρώ έως 1.114,75 ευρώ και καταβάλλονται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.

Mε την ανεργία στον κλάδο να φτάνει σχεδόν το 100% οι ξεναγοί αποκλείονται από το εποχικό επίδομα λόγω έλλειψεις ενσήμων.