Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2022: Πότε ξεκινούν οι προσλήψεις στον στρατό;

Έχει να κάνει με προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ…

Δείτε στο παρακάτω ρεπορτάζ σε ποια σώματα του στρατού θα γίνουν οι προσλήψεις και ποια η πιθανή ημερομηνία.

Μετά τη συμπλήρωση της 7ετούς υπηρεσίας, οι ΕΠΟΠ μονιμοποιούνται κατόπιν αιτήσεως, με τον φέροντα βαθμό, εφόσον επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις και κριθούν βάσει των ατομικών φακέλων τους κατάλληλοι για μονιμοποίηση

Εκτιμάται ότι θα βγει την ίδια ημερομηνία που είχε βγει και πέρσι. Υπάρχουν βέβαια ότι πριν το Πάσχα θα έχει πάρει ΦΕΚ. Πέρσι είχε εκδοθεί στις 22 Μαρτίου.

Περίπου 2600 άτομα θα προσλάβουν στον στρατό με σκοπό την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Σε αυτήν την προκήρυξη που θα βγει, θα αναφέρονται τα προσόντα, η σωματική ικανότητα ανάλογα με την ειδικότητα και τα μόρια.

Θα καθοριστούν επίσης οι ημερομηνίες στις οποίες οι υποψήφιοι ΕΠΟΠ θα περάσουν τις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Το 2022 το αρμόδιο υπουργείο θα κάνει πρόσληψη επιπλέον 1.600 ΕΠΟΠ και 1.000 Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης (OBA).

Την ίδια ώρα ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ικάρων, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), αναμένεται να διατηρηθεί στο αυξημένο επίπεδο των 1.335 σπουδαστών έναντι του αντιστοίχου αριθμού των 819 που εισέρχονταν στις παραγωγικές σχολές μέχρι το 2020.

Απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 15.000 άτομα σε ορίζοντα πενταετίας.

Όσον αφορά την προκήρυξη ΕΠΟΠ 2022 και ΟΒΑ η συγκεκριμένη απόφαση έχει να κάνει με τα παρακάτω που θα σας αναλύσουμε.

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2022: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;
Προσλήψεις 2.600 ΟΒΑ και ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις- Photo by Eduard Delputte on Unsplash

1.000 ΕΠΟΠ θα καταταγούν στο στρατό ξηράς, 300 στο πολεμικό ναυτικό, 280 στην Πολεμική Αεροπορία και 20 στο κοινό νομικό σώμα.

Όσον αφορά τις προσλήψεις ΟΒΑ, 600 θα καταταγούν στον στρατό ξηράς, 200 στο πολεμικό ναυτικό και 200 στην Πολεμική Αεροπορία.